Αυτός ο γιος βρήκε τον πιο ασυνήθιστο τρόπο για να βοηθήσει τον μπαμπά του που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

27 Αυγούστου, 2016 3:17 ΜΜ
More videos

Δυστυχώς, ο κόσμος της ιατρικής δεν έχει βρει ακόμα την θεραπεία για ασθένειες, όπως η γεροντική άνοια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

Ο 80χρονος Τεντ ΜακΝτερμότ από την Μεγάλη Βρετανία υποφέρει πολλά χρόνια από Αλτσχάιμερ.

Ο γιος του για να βοηθήσει έστω και λίγο στην διατήρηση της μνήμης του πατέρα του, βρήκε τον πιο ασυνήθιστο τρόπο.

1

© The Songaminute Man / Facebook.com

Ο Τεντ ήταν επαγγελματίας τραγουδιστής στα νιάτα του και ταξίδευε σε πολλά μέρη της χώρας, για να εμφανιστεί σε διάφορα μαγαζιά.

Όταν παντρεύτηκε, ο Τεντ άρχισε να δουλεύει σε ένα εργοστάσιο, αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ την μουσική. Σύμφωνα με τον Μακ, ο πατέρας του πάντα εμφανιζόταν κάπου στον ελεύθερο χρόνο του.

Το αλτσχάιμερ δεν απομάκρυνε την ικανότητα του Τεντ να τραγουδάει και αυτό ακριβώς ήταν που έδωσε την δυνατότητα στον Μάκ να σκεφτεί αυτή την θεραπεία για τον πατέρα του. Η θεραπεία είναι απλή και έξυπνη: πατέρας και γιος τραγουδούν μαζί στο αυτοκίνητο ή το σπίτι, ενώ ακούνε ραδιόφωνο.

2

© The Songaminute Man / Facebook.com

Το τραγούδι όχι μόνο έκανε τον ηλικιωμένο άντρα να νιώσει καλύτερα, αλλά είχε ευεργετική επίδραση στην μνήμη του. Προς έκπληξη όλων ήξερε απ’ έξω τους στίχους του αγαπημένου του τραγουδιού.

Ο Μακ ΜακΝτεμότ αποφάσισε να βοηθήσει όχι μόνο τον μπαμπά του, αλλά και άλλους ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα. Για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη κατέγραψε πολλές στιγμές που εκείνος και ο πατέρας του τραγουδούν μαζί.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Πηγή:  Justgiving.com

Ακολουθήστε μας στο facebook: