Άντρας πηδάει σε απαγορευμένη περιοχή του ζωολογικού κήπου για να σώσει έναν χιμπατζή που πνίγεται.

19 Ιουνίου, 2016 5:26 ΜΜ
More videos

Οι ζωολογικοί κήποι έχουν κανονισμούς, που σκοπό έχουν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ζώων και των επισκεπτών. Άλλωστε, η αλληλεπίδραση με κάποια άγρια ζώα είναι πραγματικά επικίνδυνη.

Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση η παραβίαση των κανονισμών ήταν επιτακτική για να σωθεί μια ζωή.

Ο Rick Swope, σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, έβαλε την ζωή του σε κίνδυνο, πηδώντας σε μια απαγορευμένη περιοχή σε έναν ζωολογικό κήπο στο Ντιτρόιτ, για να σώσει τον Jo-Jo, έναν χιμπατζή που πνιγόταν.

Οι υπόλοιποι επισκέπτες είχαν μείνει άναυδοι, ενώ παρακολουθούσαν τον 33χρονο πατέρα να προσπαθεί να σώσει τον χιμπατζή. Ο Jo-Jo σίγουρα θα πνιγόταν, αφού οι χιμπατζήδες από την φύση τους δεν μπορούν να κολυμπήσουν. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί, ότι αυτά τα ζώα συνήθως είναι επιθετικά και τουλάχιστον 3 με 5 φορές πιο δυνατά από τον άνθρωπο. Έτσι, ο Rick βρέθηκε επίσης σε μεγάλο κίνδυνο.

Ο 33χρονος πατέρας, Rick Swope, πήδηξε έναν απαγορευμένο φράχτη για να σώσει ένα χιμπατζή που πνιγόταν.

1

Σύμφωνα με αναφορές, ο Jo-Jo έπαιζε με έναν άλλο χιμπατζή, όταν έπεσε κατά λάθος στο νερό. Ο Rick ήταν εκεί μαζί με την οικογένειά του, όταν συνέβη το περιστατικό και άκουσε τον θόρυβο. Παρά τις προειδοποιήσεις από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, ο 33χρονος άντρας έπεσα αμέσως μέσα στο νερό για να σώσει τον χιμπατζή.

“Όλοι απλά κάθονταν και έβλεπαν τον χιμπατζή να πνίγεται”, ανέφερε ο Rick.

2

Σε συνέντευξή στην εφημερίδα The Chicago Tribune, ανέφερε σχετικά με την εμπειρία του:

“Το νερό ήταν τόσο βρώμικο, που δεν μπορούσα να δω τίποτα. Βούτηξα και κολύμπησα προς τον βυθό. Στο τέλος, τον είδα.”

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Παρόλο που το περιστατικό συνέβη πριν από 26 χρόνια, η ιστορία άρχισε να γίνεται γνωστή τώρα, αφού την δημοσίευσαν πολλά σάιτ.

Εν τω μεταξύ, ο πρωταγωνιστής δεν μπορεί να πιστέψει όλη την προσοχή που έχει τραβήξει:

“Δεν έγινε τίποτα τρομερό. Δεν το σκέφτηκα και πολύ εκείνη την στιγμή. Απλά είχα την δυνατότητα να τον σώσω και το έκανα”, εξηγεί ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: