Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
βίντεοΆντρας πηδάει σε απαγορευμένη περιοχή του ζωολογικού κήπου για να σώσει έναν...

Άντρας πηδάει σε απαγορευμένη περιοχή του ζωολογικού κήπου για να σώσει έναν χιμπατζή που πνίγεται.

Οι ζωολογικοί κήποι έχουν κανονισμούς, που σκοπό έχουν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ζώων και των επισκεπτών. Άλλωστε, η αλληλεπίδραση με κάποια άγρια ζώα είναι πραγματικά επικίνδυνη.

Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση η παραβίαση των κανονισμών ήταν επιτακτική για να σωθεί μια ζωή.

Ο Rick Swope, σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, έβαλε την ζωή του σε κίνδυνο, πηδώντας σε μια απαγορευμένη περιοχή σε έναν ζωολογικό κήπο στο Ντιτρόιτ, για να σώσει τον Jo-Jo, έναν χιμπατζή που πνιγόταν.

Οι υπόλοιποι επισκέπτες είχαν μείνει άναυδοι, ενώ παρακολουθούσαν τον 33χρονο πατέρα να προσπαθεί να σώσει τον χιμπατζή. Ο Jo-Jo σίγουρα θα πνιγόταν, αφού οι χιμπατζήδες από την φύση τους δεν μπορούν να κολυμπήσουν. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί, ότι αυτά τα ζώα συνήθως είναι επιθετικά και τουλάχιστον 3 με 5 φορές πιο δυνατά από τον άνθρωπο. Έτσι, ο Rick βρέθηκε επίσης σε μεγάλο κίνδυνο.

Ο 33χρονος πατέρας, Rick Swope, πήδηξε έναν απαγορευμένο φράχτη για να σώσει ένα χιμπατζή που πνιγόταν.

1

Σύμφωνα με αναφορές, ο Jo-Jo έπαιζε με έναν άλλο χιμπατζή, όταν έπεσε κατά λάθος στο νερό. Ο Rick ήταν εκεί μαζί με την οικογένειά του, όταν συνέβη το περιστατικό και άκουσε τον θόρυβο. Παρά τις προειδοποιήσεις από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, ο 33χρονος άντρας έπεσα αμέσως μέσα στο νερό για να σώσει τον χιμπατζή.

“Όλοι απλά κάθονταν και έβλεπαν τον χιμπατζή να πνίγεται”, ανέφερε ο Rick.

2

Σε συνέντευξή στην εφημερίδα The Chicago Tribune, ανέφερε σχετικά με την εμπειρία του:

“Το νερό ήταν τόσο βρώμικο, που δεν μπορούσα να δω τίποτα. Βούτηξα και κολύμπησα προς τον βυθό. Στο τέλος, τον είδα.”

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Παρόλο που το περιστατικό συνέβη πριν από 26 χρόνια, η ιστορία άρχισε να γίνεται γνωστή τώρα, αφού την δημοσίευσαν πολλά σάιτ.

Εν τω μεταξύ, ο πρωταγωνιστής δεν μπορεί να πιστέψει όλη την προσοχή που έχει τραβήξει:

“Δεν έγινε τίποτα τρομερό. Δεν το σκέφτηκα και πολύ εκείνη την στιγμή. Απλά είχα την δυνατότητα να τον σώσω και το έκανα”, εξηγεί ο ίδιος.

 

Τα πιο σημαντικά