Δημοσιογράφος μελέτησε 500 εκατομμυριούχους και κατέληξε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

1 Δεκεμβρίου, 2016 1:33 ΜΜ
More videos

Πριν από περίπου 80 χρόνια, ο δημοσιογράφος Ναπολέων Χιλ, ερεύνησε και συνέκρινε τις ζωές των 500 πιο πλούσιων και επιτυχημένων επιχειρηματιών της Αμερικής. Τα ευρήματα της έρευνάς του δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο του “Σκεφτείτε και πλουτίστε”, στο οποίο μοιράζεται 13 αρχές που μπορούν να μας βοηθήσουν να πλουτίσουμε.

Η 10η αρχή ονομάζεται “το μυστήριο της μετάλλαξης του σεξ”, το οποίο υποστηρίζει, ότι η αγάπη και το πάθος είναι τα βασικά στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να γίνουμε πλούσιοι και επιτυχημένοι.

“Το πάθος είναι η πιο ισχυρή ανθρώπινη δύναμη. Οι πιο επιτυχημένοι άντρες είναι αυτοί που έχουν πολύ ανεπτυγμένη την ικανότητα να αγαπούν…οι άντρες που έχουν καταφέρει να κάνουν μεγάλες περιουσίες υποκινήθηκαν από την επιρροή μιας γυναίκας”, αναφέρει ο Χιλ.

Ακόμα και σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, συνεχίζουμε να συναντάμε ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία. “Η πιο σημαντική επιλογή καριέρας που θα κάνετε είναι το ποιος θα παντρευτείτε”, αναφέρει η Σέριλ Σάντμπεργκ, Γενική Διευθύντρια του Facebook, με περιουσία που ξεπερνάει το 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον διαπίστωσε, ότι ένας υποστηρικτικός και συνειδητός σύντροφος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές μας να πάρουμε μεγαλύτερο μισθό. “Ο εργαζόμενος που έχει έναν απόλυτο συνειδητό σύντροφο έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν αύξηση από έναν εργαζόμενο που έχει έναν μη υποστηρικτικό σύντροφο”, αναφέρουν οι συντάκτες της μελέτης.

Οι συνειδητοί και σοφοί σύντροφοι έχουν την τάση να προτρέπουν τους συντρόφους τους να επικεντρωθούν περισσότερο στην καριέρα τους. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν ευτυχισμένους γάμους γενικά αισθάνονται πιο άνετα στο σπίτι, γεγονός που τους επιτρέπει να είναι πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί στην δουλειά τους.

Παρά το γεγονός, ότι ο Χιλ μελέτησε μόνο πλούσιους άντρες και απευθύνθηκε κυρίως στο ανδρικό κοινό, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι υγιείς σχέσεις είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που οδηγεί στην οικονομική ευημερία. Παραδόξως, η αρχή αυτή ισχύει και για τους άντρες και για τις γυναίκες ακόμα και 80 χρόνια μετά.

[businessinsider]