Αυτός ο άντρας ανακάλυψε μια αρχαία υπόγεια πόλη, καθώς επισκεύαζε το σπίτι του.

3 Μαρτίου, 2016 11:07 ΜΜ
More videos

Υπάρχει μια μεγάλη και αρχαία υπόγεια πόλη κοντά στο χωριό Derinkuyu στην Τουρκία. Αυτή η υπόγεια πόλη χτίστηκε πριν από περίπου 3.000 χρόνια, αν και οι αρχαιολόγοι ακόμα διαφωνούν για το ποιος και για ποιον λόγο χτίστηκε η πόλη. Η πόλη ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν κάτοικο το 1963, όταν κατεδάφισε έναν τοίχο στο υπόγειό του και είδε ένα δωμάτιο και ένα πέρασμα που οδηγούσε σε έναν υπόγειο λαβύρινθο.

Δείτε μερικές εικόνες από αυτή την πραγματικά υπέροχη πόλη!

Η υπόγεια πόλη είχε περίπου 20.000 κατοίκους.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε: φρεάτια εξαερισμού, κατοικημένες συνοικίες, στάβλους ζώων, κουζίνες με φούρνους, τραπεζαρίες, κελάρια κρασιού, αχυρώνες, σχολεία, καταστήματα, εκκλησίες και νεκροταφεία.

Υπήρχε ακόμη και ένα οινοποιείο με πατητήρι.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν, ότι οι υπόγειοι διάδρομοι έχουν πολύ μεγαλύτερο βάθος, ωστόσο το ακριβές τους μέγεθος παραμένει άγνωστο.

Οι τουρίστες επιτρέπετε να επισκεφθούν μόνο ένα μικρό κομμάτι της πόλης, όπου ο λαβύρινθος είναι περιφραγμένος, για να μην χάνεται κανένας.

Υπήρχαν συρόμενες πέτρινες πόρτες στις εισόδους των σηράγγων για να προστατεύονται οι κάτοικοι από τους εισβολείς.

Ακόμη και αν ο εισβολέας είχε καταφέρει να μπει μέσα, δεν θα μπορούσε να ξαναβγεί στην επιφάνεια, αν δεν γνώριζε τα μυστικά περάσματα και το σχέδιο του λαβύρινθου.

Πιθανόν οι τελευταίοι κάτοικοι της πόλης να ήταν οι πρώτοι Χριστιανοί, αλλά δεν ήταν αυτοί που την έχτισαν.

Εδώ έχουν ζήσει άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς. Μετά από λίγο τους αντικαθιστούσε μια άλλη ομάδα ανθρώπων και αυτή η δημογραφική διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι τον 8ο αιώνα μ.Χ.

Η πόλη ήταν ξεχασμένη για παραπάνω από 100 χρόνια.

Πηγή: wikipedia