Αυτός είναι ο τελευταίος λευκός ρινόκερος πάνω στη γη

11 Νοεμβρίου, 20178:48 ΠΜ
More videos

Τον λένε Sudan και ψάχνει κάποιον του είδους του για να περάσει την υπόλοιπη ζωή του και να σώσει το γένος των λευκών ρινόκερων, αν και μάλλον μάταια.

Παρά το γεγονός ότι απομένουν δύο λευκές βόρειες ρινοκερίνες ζωντανές, ο Sudan δεν κατάφερε να ζευγαρώσει μαζί τους, κι έτσι πλέον περιμένει να εξαφανιστεί το είδος του μαζί του.

Want to know what extinction looks like? This is the last male Northern White Rhino. The Last. Nevermore pic.twitter.com/o4obIQUpaR

— Daniel Schneider (@BiologistDan) 6 Νοεμβρίου 2017

Ο 43χρονος βόρειος λευκός ρινόκερος λογίζεται ο τελευταίος του υποείδους αυτού, καθώς όσοι ζούσαν ελεύθεροι έχουν σκοτωθεί από λαθροθήρες. Ήταν ένας βιολόγος της Βοστόνης, ο Daniel Schneider, αυτός που ανέβασε μια εικόνα του στο Twitter και είδε τον κόσμο να τρελαίνεται με 40.000 retweets και πάνω από 1.000 σχόλια.

«Θέλετε να δείτε πώς μοιάζει η εξαφάνιση; Αυτός είναι ο τελευταίος Βόρειος Λευκός Ρινόκερος. Ο τελευταίος. Ποτέ άλλοτε».

ekflskgf

Ένα καταφύγιο ζώων κατέψυξε πάντως το σπέρμα του τελευταίου αυτού λευκού ρινόκερου, καθώς δεν του απομένουν πολλά χρόνια ζωής ακόμα, και θα αποπειραθεί κάποια στιγμή να αναπαράγει τεχνητά το είδος, μόλις μαζέψει τουλάχιστον τα 9 εκατ. δολάρια που απαιτούνται για ένα τέτοιο εγχείρημα…

Δείτε το βίντεο

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News