Αυτός είναι ο καλύτερος ελεύθερος (sniper) σκοπευτής στον κόσμο και πατέρας δύο παιδιών! Έχει σκοτώσει πάνω από 173 ανθρώπους!

3 Φεβρουαρίου, 20153:45 ΜΜ
More videos

Πολύς ντόρος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό με αφορμή τη νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Ελεύθερος σκοπευτής» (American sniper).

Η ταινία περιγράφει την πραγματική ιστορία του Κρις Κάιλ (τον οποίο υποδύεται ο Μπράντλεϊ Κούπερ), Αμερικανού πεζοναύτη που εθεωρείτο μέχρι πρόσφατα ο πιο «θανάσιμος» ελεύθερος σκοπευτής στον κόσμο, έχοντας σκοτώσει 160 ανθρώπους.

Ωστόσο, αυτός ο «τίτλος» φαίνεται να ανήκει σε έναν πεζοναύτη του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού, καθώς τα επιβεβαιωμένα θύματά του είναι 173 άνθρωποι (στην πλειονότητά τους Ταλιμπάν).

Ο Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής επί το έργον, στο Αφγανιστάν.

Τους περισσότερους από αυτούς τους σκότωσε όταν ήταν εν υπηρεσία στο Αφγανιστάν για ένα εξάμηνο, την περίοδο 2006-2007, και μάλιστα φέρεται να είχε δολοφονήσει τους 90 μέσα σε μία μέρα! Κάποιους από αυτούς, δε, τους σκότωσε από απόσταση μεγαλύτερη των 800 μέτρων, χρησιμοποιώντας ένα βρετανικό τυφέκιο υψηλής ακρίβειας L115A3 Long Range, το πιο ισχυρό όπλο του βρετανικού Στρατού.

Ο Βρετανός πεζοναύτης, που δεν έχει κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, ενώ έχει επίσης υπηρετήσει στο Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του μπορεί να είναι πάνω από 173 άνθρωποι, καθώς υπάρχουν κάποιοι που σίγουρα δεν έχουν καταγραφεί.

Αυτό είναι το όπλο με το οποίο έκανε τους φόνους

«Ο Βρετανός δεν ενδιαφέρεται για τους αριθμούς. Απλά κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει», είπε ανώνυμος στην εφημερίδα The Sun.

«Έχει μια μοναδική δουλειά σε μια μοναδική στιγμή. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να ειναι ο πιο θανάσιμος σκοπευτής στον κόσμο. Αλλά σίγουρα δεν είναι ένας τίτλος που ο ίδιος αποζητά».

via

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News