Αυτός είναι ο γιος του Σουμάχερ που εντυπωσίασε στην παρθενική συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της F4.

11 Απριλίου, 2016 4:39 ΜΜ
More videos

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην παρθενική σεζόν συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της ιταλικής F4 o Mick Schumacher, γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

Mick-Schumacher-900x450

Μετά από μία σεζόν στο αντίστοιχο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου κατέκτησε μία νίκη και είχε άλλες δύο παρουσίες στο βάθρο, ο 17χρονος σάρωσε στην πρεμιέρα του Μισάνο!

Mick-Schumacher

Όπως κάποτε ο πατέρας του ήταν αυθεντία στη βροχή, ο Mick επικράτησε εύκολα στο γκρουπ του στις κατατακτήριες της Παρασκευής. Έτσι εκκίνησε τον αγώνα αγώνα της σεζόν από τη δεύτερη θέση του grid.

Παρέμεινε σε αυτή μόνο για ένα γύρο, καθώς στην πορεία προσπέρασε τον Αργεντινό Marcos Siebert. Στη συνέχεια, ο οδηγός της πρωταθλήτριας Prema, δεν είχε αντίπαλο και έφτασε με άνεση στη νίκη. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Raul Guzman και ο Juan Manuel Correa.

Στον δεύτερο αγώνα που διεξήχθη υπό βροχή, ο Schumacher Jr εκκίνησε από την pole position. Με την εκκίνηση να δίνεται για λόγους ασφαλείας πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, δεν απειλήθηκε εκεί. Μετά από 14 γύρους, είδε πάλι πρώτος την καρό σημαία. Στον τέταρτο αγώνα, ο ταλαντούχος οδηγός κατέλαβε την τέταρτη θέση.

formula4-misano-2016-mick-schumacher-prema-powerteam

Η επόμενη μάχη του θεσμού, είναι προγραμματισμένη για τις 6 με 8 Μαϊου στη πίστα της Άντρια. Πρέπει να σημειωθεί, πως τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν ο Schumacher σκοπεύει να συμμετέχει τόσο στο ιταλικό όσο και στο γερμανικό πρωτάθλημα της F4. Άλλωστε οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων δεν συμπίπτουν. Μάλιστα ο Mick ήταν ταχύτερος στο πρόσφατο τεστ που έγινε στην πίστα του Όσερσλεμπεν.

formula4-misano-2016-mick-schumacher-prema-powerteam

Πηγή:  motorsport κείμενο: newsauto