Αυτό το ξενοδοχείο είναι μηδέν αστέρων, αλλά η θέα του είναι εξωπραγματική.

28 Ιουλίου, 2016 5:56 ΜΜ
More videos

Το ξενοδοχείο Null Stern, που σημαίνει μηδέν αστέρια, βρίσκεται στην Ελβετία και έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις. Το ξενοδοχείο ειδικεύεται στην οικο-πολυτελή φιλοξενία. Το πρώτο ξενοδοχείο της εταιρίας, που ήταν σε λειτουργία από το 2009 μέχρι το 2010, ήταν έναν πυρηνικό καταφύγιο στην πόλη Τέουφεν. Η ιδέα πίσω από αυτόν τον σχεδιασμό βασιζόταν στην φράση “το μόνο αστέρι είσαι εσύ.”

Πίσω από το συγκεκριμένο πρότζεκτ κρύβονται οι Φρανκ και Πάτρικ Ρίκλιν και ο επιχειρηματικός εταίρος τους και ειδικός στην φιλοξενία, Ντάνιελ Σαρμπονιέρ. Φέτος, ξεκίνησαν ένα πρότζεκτ, που περιλαμβάνει ένα υπαίθριο ξενοδοχείο με εκπληκτική πανοραμική θέα στις Άλπεις Γκράουμπυντεν.

“Ακόμα και αν αυτή η εκδοχή είναι τελείως διαφορετική από το πυρηνικό καταφύγιο, η ουσία και το πνεύμα του πρότζεκτ παραμένει ίδιο”, δήλωσε το Σαρμπονιέρ στον Telegraph.

“Θέλουμε ο επισκέπτης να βρίσκεται στο κέντρο της εμπειρίας και θέλουμε να επικεντρωθεί σε αυτό, μειώνοντας οτιδήποτε άλλο στο ελάχιστο.”

Αν και φαίνεται παράξενο, θα μπορούσε να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσει κάποιος αυτή την μαγευτική θέα.

Ποια είναι η ιδέα πίσω από το ξενοδοχείο Μηδέν Αστέρων;

Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Σαρμπονιέρ, ειδικό στην φιλοξενία, η ιδέα πίσω από το ξενοδοχείο μηδέν αστέρων είναι να βάλουν τον επισκέπτη στο κέντρο της εμπειρίας, μειώνοντας οτιδήποτε άλλο.

Η απουσία τοίχων και ταβανιού είναι ο ορισμός του μινιμαλισμού.

1

Atelier für Sonderaufgaben / Null Stern

Είναι το πρώτο ξενοδοχείο αυτού του είδους;

Όχι, υπάρχουν πολλά υπαίθρια ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, αλλά κάθε ένα από αυτά είναι εναρμονισμένο με το περιβάλλον του. Το πρώτο ξενοδοχείο Μηδέν Αστέρων ήταν ένα υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο.

2

Atelier für Sonderaufgaben / Null Stern

Τι περιλαμβάνει η κράτηση;

Δεν υπάρχει ιδιωτική τουαλέτα, αλλά υπάρχει μια δημόσια τουαλέτα σε απόσταση 10 λεπτών. Ωστόσο, υπάρχει ένας μπάτλερ με άσπρα γάντια και παπιγιόν πάντα έτοιμος να σας εξυπηρετήσει.

3

Atelier für Sonderaufgaben / Null Stern

Τι γίνεται σε περίπτωση που ο καιρός δεν είναι καλός;

Κανένα πρόβλημα. Το ξενοδοχείο έχει μια πολύ ευέλικτη πολιτική ακύρωσης. Έτσι, αν ο καιρός είναι κακός, οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να ακυρώσουν την κράτησή τους και να επιλέξουν κάποια άλλη ημερομηνία.

4

Atelier für Sonderaufgaben / Null Stern

Εσείς θα μένατε σε αυτό το ξενοδοχείο;

Οι χρήστες του διαδικτύου είναι διχασμένοι: κάποιο το έχουν βάλει ήδη μέσα στα άμεσα σχέδιά τους, ενώ κάποιοι άλλοι όπως ο Ντάνιελ Φάουντεν, συντάκτης του Hotel Designs, υποστηρίζει, ότι δεν πρόκειται για πραγματικό ξενοδοχείο.

Η τιμή του ανά βράδυ είναι 253 δολάρια.

5

Atelier für Sonderaufgaben / Null Stern
Ακολουθήστε μας στο facebook: