Αυτό το τρελό κράνος συγκέντρωσης είναι σχετικό ακόμη και σήμερα

13 Απριλίου, 2017 5:16 ΜΜ
More videos

Μήπως δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε στη δουλειά σας; Μήπως ο παραμικρός θόρυβος σας αποσπά την προσοχή και μειώνει την παραγωγικότητά σας; Τότε, αυτό που χρειάζεστε είναι ο “Μονωτής”, ένα παράξενο και λίγο τρομακτικό κράνος, που εφευρέθηκε το 1925 από τον Hugo Gernsback, έναν εφευρέτη, συγγραφέα και εκδότη από την Αμερική και το Λουξεμβούργο.

Συχνά τον αποκαλούν “πατέρα της επιστημονικής φαντασίας” και είναι εύκολο να καταλάβουμε τον λόγο. Ο σκοπός του “Μονωτή” ήταν απλός: το ξύλινο κράνος εμπόδιζε οποιονδήποτε ήχο ή εικόνα, ώστε να συγκεντρωθούμε στη δουλειά που είχαμε μπροστά μας.

Ο εφευρέτης ισχυριζόταν ότι το κράνος μείωνε τους εξωτερικούς θορύβους έως και 95% και το γυαλί εξασφάλιζε ότι καμία κοντινή κίνηση δε θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή εκείνου που το φορούσε.

Τα μόνα μειονεκτήματα, ήταν ότι φαινόταν αστείο και δε μπορούσες να δεις το πρόσωπο εκείνου που το φορούσε.

“Ο συγγραφέας εν ώρα εργασίας στο ιδιωτικό του εργαστήριο, φορώντας τον Μονωτή. Οι εξωτερικοί θόρυβοι εξαφανίζονται και ο εργαζόμενος μπορεί να συγκεντρωθεί με ευκολία στη δουλειά του.”

“Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει από κοντά το κράνος του Μονωτή. Το οξυγόνο μπαίνει στο κράνος διαμέσου του σωλήνα που φαίνεται.”

[vintage everyday]