Αυτό το ζευγάρι γυρίζει όλο τον κόσμο, χαίρεται τη ζωή του και ταυτόχρονα βγάζει λεφτά!

20 Νοεμβρίου, 2014 6:01 ΜΜ
More videos

Ο Chris ήταν για χρόνια εγκλωβισμένος στην καρέκλα του γραφείου του δουλεύοντας πυρετωδώς.

Το ίδιο και η γυναίκα του Danika. Μια ημέρα αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την… παλιά, δεσμευτική ζωή, να αποχαιρετήσουν το Σαν Φρανσίσκο και να αρχίσουν να κάνουν ταξίδια.

Ο γύρος του κόσμου, όμως, προϋποθέτει και κάποια χρήματα, αλλά και σε αυτό το εν λόγω ζευγάρι βρήκε τη λύση: καθώς ταξίδευαν από πόλη σε πόλη και από ήπειρο σε ήπειρο, οι δουλειές τους δεν επηρεάστηκαν. Αντιθέτως, λειτουργούσαν με τον πλέον εύρυθμο τρόπο.

Το 2013, ο  Chris εργαζόταν για τεχνολογικές εταιρείες, που εξειδικεύονταν στο ντιζάιν γραφικών και την ανάπτυξη ιστότοπων, ενώ η Danika ήταν επικεφαλής μάρκετινγκ σε μία ομάδα boutique hotels.

Όταν αποφάσισαν να τα παρατήσουν όλα, έβγαλαν εισιτήρια για τον πρώτο προορισμό τους, αλλά αποφάσισαν να μην βγάλουν εισιτήρια επιστροφής. Έτσι από εκείνη την ημέρα έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο και βδομάδα παρά βδομάδα αλλάζουν μέρος, χώρα, ακόμη και ήπειρο.

Οι δουλειές τους, όμως, δεν μένουν πίσω. Τις κουβαλούν στις βαλίτσες τους! Πλέον είναι freelancer στους τομείς της εργασίας του ο καθένας. Ο Chris δουλεύει πάνω στο visual design και τις εφαρμογές, διατηρώντας μεταξύ άλλων το δικό του app, ZingSale, το οποίο ειδοποιεί τους πελάτες όταν πέφτουν οι τιμές και η Danika ασχολείται με τη στρατηγική των social media και το marketing design.

Όπως παραδέχεται ο Chris στο Business Insider: «Το γεγονός ότι κάθομαι εδώ στο Βερολίνο και έχω συναλλαγές με ένα πελάτη δεν διαφέρει σε τίποτα από το να ήμουν οπουδήποτε αλλού. Πολλοί άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω ήταν πελάτες μου για χρόνια. Ξέρουν ότι ταξιδεύουμε.

Δεν βρίσκουν καμία διαφορά, αλλά τη διαισθανόμαστε». Υστερα από 9 μήνες μακριά από την πατρίδα τους, η στρατηγική της «εργασίας ενώ ταξιδεύω» αποδεικνύεται τουλάχιστον βιώσιμη, αφού το ζευγάρι κερδίζει το 40% του ποσού που έβγαζε όταν ζούσε στις ΗΠΑ.

«Το ωράριο 9-5 δεν υπάρχει. Στο Σαν Φρανσίσκο, εάν κάποιος έστελνε email σε εργάσιμες ώρες, περίμενε άμεση απάντηση. Αυτό έχει αλλάξει», λέει ο Chris. «Eπειδή δεν καθυστερούμε πηγαίνοντας στο γραφείο, έχουμε τη δυνατότητα να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες αλλά να σημειώνουμε την ίδια πρόοδο στα projects».

Μάλιστα, υπολογίζουν πως δουλεύουν από 20-40 ώρες την εβδομάδα, κάτι που εξαρτάται από το φόρτο της δουλειάς που έχουν αναλάβει.

Η Danika προσθέτει ότι δουλεύουν μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς, καθώς υπάρχει πάντα το κίνητρο του να τελειώσουν γρήγορα και να κλείσουν τον υπολογιστή ώστε να αφιερώσουν την υπόλοιπη μέρα στην εξερεύνηση και την περιήγηση στα αξιοθέατα. Το ζευγάρι δεν χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το Google Voice για να επικοινωνήσουν με τους πελάτες και τους συγγενείς τους. Επισημαίνουν ότι μόνο που χρειάζεται για να δουλεύει κανείς με αυτόν τον τρόπο είναι ένας υπολογιστής και μία ασύρματη σύνδεση.

Παραδέχονται ότι αν και κερδίζουν αρκετά ώστε να μην έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής που είχαν στο Σαν Φρανσίκσο, φροντίζουν να μένουν σε πόλεις με χαμηλό κόστος ζωής και επιλέγουν οικονομικούς τόπους διαμονής (για παράδειγμα διαμέρισματα μέσω του Αirbnb αντί για ξενοδοχεία).

iefimerida.gr