Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
διάφοραΑυτό το ξενοδοχείο ήταν εγκαταλελειμμένο για αρκετές δεκαετίες, λόγω ενός σκοτεινού μυστικού!

Αυτό το ξενοδοχείο ήταν εγκαταλελειμμένο για αρκετές δεκαετίες, λόγω ενός σκοτεινού μυστικού!

Αν βρεθείτε ποτέ να διασχίζετε την ομιχλώδη ζούγκλα της Κολομβίας, πιθανόν να συναντήσετε ένα περίεργο κτήριο κοντά στους καταρράκτες Tequendama. Το παλιό αρχοντικό πλάι στους καταρράκτες μοιάζει σαν να βγήκε κατευθείαν από ταινία τρόμου, όμως μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως αυτό το απόκοσμο κτήριο είναι πολλά παραπάνω.

Παρόλο που πλέον ονομάζεται Μουσείο Βιοποικιλότητας και Πολιτισμού των Καταρρακτών Tequendama, ήταν γνωστό παλαιοτέρα ως Hotel del Salto. Σύμφωνα με τοπικούς μύθους, αυτό το ξενοδοχείο εγκαταλείφθηκε όταν κάποια μεταφυσική δραστηριότητα και αποπνικτικές γεωγραφικές δυνάμεις οδήγησαν τους πάντες εκτός του κτηρίου.

Χτίστηκε το 1923 από τον αρχιτέκτονα Carlos Arturo Tapias, το αρχικό αρχοντικό λειτούργησε ως σύμβολο της ελίτ της Κολομβίας.

desktop-1437060995

Για περίπου 30 χρόνια, οι πλουσιότεροι των πλουσίων έσπευδαν στο αρχοντικό για να διασκεδάσουν με άλλα μέλη την υψηλής κοινωνίας.

Δεν ήταν μόνο το ότι το κτήριο ήταν όμορφο από μόνο του, αλλά είχε και μια μαγική θέα στους καταρράκτες Tequendama από κάθε παράθυρό του.

desktop-1437061119

Με την πάροδο των χρόνων το αρχοντικό λειτουργούσε περισσότερο σαν ξενοδοχείο παρά σαν χώρος διασκεδάσεως, οπότε οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να τρέξουν αυτήν την ιδέα.

desktop-1437061121

Ο στόχος τους ήταν να ξεκινήσουν την ανακατασκευή του το 1950 για δημιουργήσουν το πιο πολυτελές ξενοδοχείο που έχει υπάρξει στην Κολομβία.

Όμως ξαφνικά, κανείς δεν ήθελε να επισκεφθεί το αρχοντικό.

desktop-1437061123

Για δεκαετίες, αυτό το πανέμορφο κτήριο έμεινε εγκαταλελειμμένο Η Μητέρα Φύση σίγα σιγά άρχισε να το διεκδικεί και να το κάνει δικό της.

Ένας από τους λόγους της εγκατάλειψης του ήταν η μόλυνση του νερού.

desktop-1437061124

Μέχρι και σήμερα, το κοντινό ποτάμι παραμένει η δεύτερη πιο μολυσμένη πλωτή οδός στον πλανήτη. Η μυρωδιά είναι τόσο δυνατή, που στην πραγματικότητα, οι επισκέπτες καλούνται να φέρουν μαζί τους Vick’s VapoRub, για να καλύψουν την δυσάρεστη μυρωδιά.

Όμως υπάρχει και κάτι πολύ πιο τρομακτικό σε αυτά τα βουνά που οδηγεί τους ανθρώπους μακριά.

desktop-1437063978

Υποτίθεται, πως κάποιοι άνδρες από την περιοχή πήδηξαν από αυτά τα βράχια για να ξεφύγουν από κάποια επίθεση. Ο μύθος λέει πως μεταμορφώθηκαν σε αετούς μόλις πήδηξαν, έτσι σε κατάσταση μέθης κάποιοι πλούσιοι άνθρωποι προσπάθησαν να αναπαραστήσουν τη σκηνή.

Προφανώς, αυτό οδήγησε σε πολλούς θανάτους. Λέγεται πως τα φαντάσματά τους στοιχειώνουν ακόμη το αρχοντικό και την γύρω περιοχή.

Μέχρι που το 1990, έγινε στο κτήριο μια επιδιόρθωση.

desktop-1437060993

Το πρώην αρχοντικό, είναι πλέον μουσείο αφιερωμένο στη βιοποικιλότητα της Κολομβίας και παρουσιάζει πολλές δημόσιες εκθέσεις κάθε χρόνο.

Όσο όμορφο κι αν είναι αυτό το μέρος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτό επιβαρύνεται από τις παρατεταμένες συνέπειες της ποιότητας του αέρα και της ανθρώπινης δυστυχίας. Οι επισκέπτες σήμερα καλούνται να προσέχουν τα όσα συμβαίνουν γύρω τους και να αποφεύγουν το περπάτημα σε σκοτεινά περάσματα τη νύχτα.
Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό! Παρακαλούμε κοινοποιήστε το!

Τα πιο σημαντικά