Αυτό το σπίτι στο Παρίσι έμεινε κλειστό και ανέθικτο για 70 χρόνια. Αυτό που βρήκαν μέσα θα σας εντυπωσιάσει.

11 Φεβρουαρίου, 2016 9:25 ΜΜ
More videos

Το 1939 μια νεαρή γυναίκα κλείδωσε το διαμέρισμά της και έφυγε για πάντα από το Παρίσι. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ξεκινήσει και με την Γερμανική αμυντική γραμμή να πλησιάζει την πόλη, ήξερε ότι θα ήταν πιο ασφαλής στον νότο της Γαλλίας.

Ήταν 23 ετών, όταν έφυγε από το διαμέρισμα που της είχε αφήσει η γιαγιά της και για το επόμενα 70 χρόνια δεν επέστρεψε ποτέ.

Το όνομά της ήταν Madame de Florian και χρόνο με το χρόνο μέχρι την ηλικία των 91 πλήρωνε κανονικά για το ενοίκιο και την συντήρηση του διαμερίσματος της.

abandoned-paris-apartment-of-madame-de-florian

Μετά το θάνατό της το 2010, το διαμέρισμα πέρασε στην οικογένεια της, η οποία προσέλαβε έναν αξιολογητή, για να κοστολογήσει τα υπάρχοντα του διαμερίσματος. Ο Οliver Choppin-Janvry ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε μέσα στο διαμέρισμα μετά από πολλά χρόνια. Τα πάντα ήταν καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα σκόνης.

paris-apartment-of-socialite-madame-de-florian-1942

Ωστόσο, φαινόταν να μην είχε λείψει πάνω από 1 λεπτό η Madame de Florian. Υπήρχαν πολλά είδη μακιγιάζ, βούρτσες και μπουκαλάκια αρωμάτων πάνω στο μπουντούαρ της, διάσπαρτα κεριά στον χώρο, καθώς και γυάλινα σκεύη και βιβλία πάνω σε ράφια. Οι πίνακες ήταν κατεβασμένοι από τους τοίχους και είχαν τοποθετηθεί δίπλα στα έπιπλα.

Ο ειδικός χαρακτήρισε το σπίτι, λέγοντας ότι “σκόνταψε στο σπίτι της Ωραίας Κοιμωμένης.” Κατά μια έννοια ήταν σωστό, αλλά δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα λαμπερό και εντυπωσιακό σπίτι από τις αρχές του 20ου αιώνα στο Παρίσι.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους θησαυρούς υπήρχαν και πολύτιμα αντικείμενα, όπως ο πίνακας μιας γυναίκας, που φορούσε ένα ροζ φόρεμα. Τελικά, η γυναίκα αυτή ήταν Marthe de Florian, η γιαγιά της ιδιοκτήτριας Madame de Florian.

Η γυναίκα αυτή ήταν διάσημη ηθοποιός της εποχής εκείνης, που ζούσε μια πολυτελή ζωή και είχε πολλούς εραστές. Ο άντρας που ζωγράφισε αυτόν τον πίνακα ήταν ένας από τους εραστές της, ένας Ιταλός καλλιτέχνης εν ονόματι Giovanni Boldini.

Το έργο δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ξανά, ούτε υπήρχε κάποιο αρχείοι της ύπαρξής του, αλλά οι ερευνητές είχαν ένα προαίσθημα, ότι ανήκει στον ίδιο. Το μόνο που ανακάλυψαν ήταν ένα ερωτικό σημείωμα από τον ίδιο μέσα στο διαμέρισμα, που αποδείκνυε ότι ήταν η μούσα του. Ο πίνακας δημοπρατήθηκε και πουλήθηκε για 3,4 εκατομμύρια δολάρια, τιμή ρεκόρ για έργο του Boldini.

Δείτε το βίντεο παρακάτω και πάρτε μια γεύση από αυτό το εκπληκτικό διαμέρισμα. Δείτε και μόνοι σας όλες τις μικρές λεπτομέρειες και την απίστευτη κατάστασή του μετά από 70 χρόνια. Είναι εντυπωσιακό!