Αυτό το πρόβατο κρυβόταν σε σπηλιές για έξι χρόνια για να κρατήσει το μαλλί του!

1 Σεπτεμβρίου, 20156:31 ΜΜ

Τα ζώα είναι συχνά πολύ πιο έξυπνα από ότι νομίζουμε, ακόμη και αν αυτά είναι ‘απλά’, ζώα της φάρμας.

Το πρόβατο είναι, κατά την γνώμη μας, ένα υποτιμημένο ζώο. Η ιστορία αυτού του προβάτου έγινε παγκόσμια γνωστή όταν αυτό κατόρθωσε να κρύβεται για έξι χρόνια χωρίς να ξέρει κανείς που ήταν. Όταν τελικά το ανακάλυψαν, έμειναν άναυδοι με την κρυψώνα του. Ήταν αγνώριστο, για αυτούς που το γνώριζαν, καθώς το μαλλί που το κάλυπτε ζύγιζε πάνω από 23 κιλά.

Διαβάστε παρακάτω για την μοναδική επιστροφή του στο σπίτι και πείτε μας τι σκέφτεστε!

Ο Shrek ήταν ένα πρόβατο Merino, μια ράτσα προβάτου γνωστή για το μαλακότερο και ωραιότερο μαλλί. Ζούσε σε ένα χωριό το Tarras στην νότια Νέα Ζηλανδία.

shrek-the-sheep-96-600x388

‘Δραπέτευσε’ και το μαλλί του δεν κουρεύτηκε για τα έξι χρόνια που κρυβόταν στις σπηλιές τριγύρω.

shrek-the-sheep-36-600x458

Ο ιδιοκτήτης του, ο John Perriam περιέγραψε την εμφάνιση του Shrek όταν τον βρήκαν σαν ‘βιβλική’.

shrek-the-sheep-56-600x449

Δυο εβδομάδες αργότερα ένας επαγγελματίας έκοψε το μαλλί του Shrek. Η διαδικασία κράτησε 20 λεπτά και αναμεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

shrek-the-sheep-42-600x382

Το μαλλί του ζύγιζε συνολικά 27 κιλά και ήταν αρκετό για να φτιαχτούν κουστούμια για 20 ανθρώπους.

shrek-the-sheep-65-600x396

Ο Shrek έγινε γνωστός σε όλη την χώρα μέσα σε μια νύχτα. Τον πήγαν ακόμη και στην βουλή για να χαιρετήσει την τότε πρωθυπουργό Helen Clark.  

shrek-the-sheep-79-600x399

# Εάν δεν τον είχαν πιάσει, το τρίχωμα του Shrek θα συνέχιζε να μεγαλώνει κανονικά. Αντίθετα με άλλες ράτσες, τα Merino δεν ρίχνουν το τρίχωμα φυσικά.

shrek-the-sheep-86-600x414

Εάν ο Shrek δεν είχε βρεθεί θα κινδύνευε η ζωή του από την αύξηση του μαλλιού του. Η μόνωση θα τον έκανε να ζεσταίνεται υπερβολικά και το βάρος θα του εμπόδιζε την κίνηση.

shrek-the-sheep-103-600x422

Δυο χρόνια μετά που βρέθηκε, ο Shrek γιόρτασε τα 10α γενέθλιά του με ένα άλλο  εξαφανισμένο. Αυτό είχε βρεθεί σε ένα παγόβουνο, στην ακτή του Dunedin.

shrek-the-sheep-16-600x430

Το μαλλί του βγήκε στην δημοπρασία για να βοηθηθούν άρρωστα παιδιά. Δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί ο Shrek το έσκασε. Χαιρόμαστε όμως που βρέθηκε και είχε την κατάλληλη περιποίηση!

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News