Αυτό το νηπιαγωγείο θα σας αλλάξει την ιδέα που είχατε για την εκπαίδευση!

22 Μαρτίου, 2016 6:49 ΜΜ
More videos

Το Fuji Kindergarten βρίσκεται στο Τόκιο και θεωρείται ένα από τα καλύτερα νηπιαγωγεία του κόσμου. Αυτό το μέρος είναι ότι ονειρεύεται ένα παιδί. Δεν υπάρχουν τοίχοι. Απλά είναι ένας τεράστιος χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν,να σκαρφαλώσουν και να παίξουν όλη την ημέρα.

Ο αρχιτέκτονας Takaharu Tezuka, ο δημιουργός αυτού του αριστουργήματος, θέλησε να ερευνήσει τις δραστηριότητες, που όλα τα παιδιά πάνω στον πλανήτη θέλουν να κάνουν.

Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, ότι το αποτέλεσμα είναι ένα νηπιαγωγείο που μοιάζει περισσότερο με μια μεγάλη, εκπληκτική παιδική χαρά, παρά ένα κοινό σχολείο για μικρά παιδιά.

Το κτίριο έχει σχήμα οβάλ και ένα μεγάλο κομμάτι γρασίδι στο κέντρο. Μόλις τα παιδιά φτάνουν στην οροφή, αρχίζουν να τρέχουν σε κύκλους.

Το εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθείται είναι του Montessori, που βασίζεται στην φυσική υποστήριξη στην ανάπτυξη του παιδιού. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλοι καθοδηγούν το παιδί και δεν του απαγορεύουν πράγματα. Εδώ τα παιδιά τρέχουν, παίζουν ή ακόμη και χτυπούν.

Αντί να ακουμπά το κάτω μέρος της σκάλας που οδηγεί στην οροφή στο έδαφος, ο αρχιτέκτονας έφτιαξε ένα ύψωμα που τα παιδιά ανεβαίνουν πρώτα, παίζουν και τελικά ανεβαίνουν τα σκαλιά.

Το νηπιαγωγείο χτίστηκε ανάμεσα σε δένδρα που μεγάλωναν, έτσι οι σχεδιαστές έπρεπε να βάλουν ειδικές κούνιες ώστε να μην πέφτουν τα παιδιά. Αυτό εδώ είναι από τα αγαπημένα τους μέρη.

Κάθε μήνα, οι δάσκαλοι και τα παιδιά μαζί αλλάζουν τα έπιπλα στην αίθουσα. Ακόμη και τα απλά παγκάκια χρησιμοποιούνται για διασκέδαση. Είναι φτιαγμένα από ελαφρύ και μαλακό ξύλο, έτσι είναι αδύνατον να χτυπήσουν ενώ παίζουν.

Οι νιπτήρες είναι σχεδιασμένοι ώστε να επιτρέπουν στα παιδιά να μιλάνε μεταξύ τους ενώ πλένουν τα χέρια τους.

Υπάρχει επίσης ένας ιδιαίτερος χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να εξασκηθούν στην αναρρίχηση.

Σε αυτό το εκπληκτικό νηπιαγωγείο τα παιδιά μπορούν να παίζουν έξω όσο ο καιρός το επιτρέπει. Επιπλέον, δεν υπάρχουν τοίχοι ανάμεσα στις αίθουσες γιατί τα παιδιά αισθάνονται πιο άνετα με άλλον θόρυβο πίσω. Εάν ένα παιδί δεν θέλει να μείνει μέσα άλλο ή έχει κουραστεί, μπορεί να βγει έξω.

Ελπίζουμε ότι κάποια μέρα όλα τα νηπιαγωγεία στον κόσμο θα είναι έτσι!

Ακολουθήστε μας στο facebook: