Αυτό το μουσείο στην Ισλανδία είναι το μοναδικό στον κόσμο που εκθέτει αρσενικά γεννητικά όργανα.

13 Απριλίου, 2016 5:07 ΜΜ
More videos

Αυτό που ξεκίνησε σαν αστείο κατέληξε σε μια τεράστια συλλογή αντρικών γεννητικών οργάνων, που εκτέθηκε σε ένα μουσείο στην Ισλανδία.

Το 1974, ο τότε 33χρονος υποδιευθυντής σχολείου, Sigurdur Hjartarson, δεχόταν πειράγματα από τους συναδέλφους του, που του έλεγαν, ότι το μόριό του έχει το μέγεθος ενός ταύρου. Σύντομα, άρχισε να παίρνει σχέδια από τους συναδέλφους του, που ήθελαν να τον πειράξουν.

Τότε, ήταν που του ήρθε η ιδέα να συλλέξει διάφορα δείγματα από διαφορετικά είδη ζώων. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που έχει για εκθέματα αντρικά γεννητικά όργανα διαφορετικών ειδών. Το μουσείο αυτό βρίσκεται στο Ρέικιαβικ και φιλοξενεί πάνω από 280 δείγματα αντρικών γεννητικών οργάνων από 93 διαφορετικά είδη ζώων, θαλάσσιων και μη. Έχει,όμως, και εκθέματα ανθρώπινων μορίων.

1

O ιδρυτής του Μουσείου αντρικών γεννητικών οργάνων στην Ισλανδία, Sigurdur Hjartarson.

2

Η συλλογή ξεκίνησε διστακτικά, αφού ήταν δύσκολο να βρεθούν τα διαφορετικά δείγματα. Το 1980, είχε καταφέρει να συλλέξει συνολικά 13 δείγματα από 9 θηλαστικά και 4 φάλαινες. Τα δείγματα από τα θηλαστικά τα βρήκε από φάρμες, ενώ για τα θαλάσσια τον βοήθησαν κάποιοι ψαράδες.

3

4

5

Το 1990 ο αριθμός των εκθεμάτων είχε φτάσει τα 34, ενώ το 1997, που είναι και η χρονιά που άνοιξε το μουσείο, τα εκθέματα ήταν 62. Μόλις, το μουσείο άνοιξε για το κοινό τα δείγματα αυξήθηκαν θεαματικά. Τα μεγαλύτερα ανήκουν στις μπλε φάλαινες και έχουν μήκος 170 εκατοστά και βάρος 70 κιλά. Αντίθετα, τα μικρότερα ανήκαν στα χάμστερ και είχαν μήκος 2 χιλιοστά.

6

Το ανθρώπινο δείγμα ανήκει σε ένα αυτοαποκαλούμενο Καζανόβα 95 ετών, οπότε τα γεννητικά του όργανα ήταν ήδη συρρικνωμένα. Αυτό το δείγμα δεν ήταν τόσο ελκυστικό και ο Hjartarson ελπίζει να βρει κάποιο νεότερο και πιο εμφανίσιμο.

7

8

9

Το Μουσείο αντρικών γεννητικών οργάνων στην Ισλανδία προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Την επίβλεψη του μουσείου έχει αναλάβει ο γιος του Hjartarson, Hjortur Gisli Sigurdsson.

 

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: