Αυτό το μωρό χιμπατζής έχασε τη μητέρα του. Δείτε με ποίο τρόπο την αντικατέστησαν και κατάφεραν να το σώσουν!

9 Μαΐου, 2015 7:37 ΜΜ
More videos

Όταν η Keeva, το νεογέννητο μωρό χιμπατζής, ήρθε στον κόσμο, η βιολογική της μητέρα Carole, φερόταν αρνητικά στο θέμα της μητρότητας. Έτσι, με τη μητέρα ακατάλληλη να φροντίσει το μικρό της, το προσωπικό του Ζωολογικού κήπου του Maryland, πήρε τη δύσκολη απόφαση να απομακρύνει το μωρό μέχρι να βρεθεί μια εναλλακτική λύση.

Το προσωπικό φρόντιζε την Keeva ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό διάσωσης Χιμπατζήδων και τον Οργανισμό Ζωολογικών κήπων και Ενυδρείων, προσπαθούσε να βρει ένα θηλυκό χιμπατζή ο οποίος θα ήταν σε θέση να παίξει το ρόλο της παρένθετης μητέρας.  Έτσι κατέληξαν, πως η Keeva θα μεταφερθεί στο Ζωολογικό κήπο της Tampa, όπου βρέθηκε ένας κατάλληλος χιμπατζής με το όνομα Abby.

«Η Abby, που ζει στο  Ζωολογικό κήπο της Tampa, είναι μια δοκιμασμένη παρένθετη, η οποία βοηθάει και άλλα τέτοια βρέφη να μεγαλώσουν. Διασφαλίζουμε πως η ενσωμάτωση της Keeva σε μια ομάδα χιμπατζήδων, όσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια γίνει, θα της δώσει την ευκαιρία να έχει μια υγιή εξέλιξη.» λέει ο Δρ. Stephen Ross.

Αυτή την στιγμή είναι υγιής, αλλά πολύ μικρή! Όταν γίνει 4-6 μηνών, θα είναι έτοιμη να γνωριστεί με την Abby, και σίγα –σιγά με τους υπόλοιπους χιμπατζήδες.

Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε ζωάκια με λίγες πιθανότητες να ζήσουν, να καταφέρνουν τελικά να επιβιώσουν.  Παρακαλούμε κοινοποιήστε την υπέροχη αυτή διάσωση.

Η μικρή Keeva  παίζει με το προσωπικό του Ζωολογικού κήπου της Tampa.

FIND-MOTHER-FOR-INFANT-CHIMPANZEE

Το προσωπικό του Ζωολογικού κήπου του Maryland σε συνεργασία με τον Οργανισμό διάσωσης Χιμπατζήδων και τον Οργανισμό Ζωολογικών κήπων και Ενυδρείων,  κατέληξαν πως η Keeva θα μεταφερθεί στο Ζωολογικό κήπο της Tampa, όπου βρέθηκε μια κατάλληλη παρένθετη μητέρα με το όνομα Abby.

baby-Keeva-600x400

Αυτή τη στιγμή είναι υγιής, αλλά πολύ μικρή! Είναι ικανή να κρατάει όρθιο το κεφαλάκι της, και να χρησιμοποιεί τα μακριά της δάχτυλα για να γραπώνεται, μαθαίνει ήχους και εκφράσεις προσώπου και άρχισε να βγάζει δοντάκια.

Keeva-21-600x313

Ακολουθήστε μας στο facebook: