Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
έπιπλαΑυτό το μαρμάρινο τραπέζι αποτυπώνει πάνω όλη την ομορφιά της θάλασσας.

Αυτό το μαρμάρινο τραπέζι αποτυπώνει πάνω όλη την ομορφιά της θάλασσας.

1

Σχεδιασμένο από την εταιρία LA Table αυτό το ξεχωριστό τραπέζι πρέπει να αποτελεί πρότυπο για το πως πρέπει να είναι τα έπιπλα. Ο δημιουργός και σχεδιαστής της εταιρίας, Alexandre Chapelin, είναι περήφανος για αυτό το καλλιτεχνικό δημιούργημα. Ως μέρος της σειράς “Lagoon”,  αυτό το τραπεζάκι έχει σκοπό να διερευνήσει το θέμα της ατομικότητας. Είναι ένα ξεχωριστό και αυτόνομο έπιπλο, που μπορεί να ομορφύνει οποιονδήποτε χώρο και αν βρεθεί.

Κάθε τραπεζάκι κατασκευάζεται από μάρμαρο τραβερτίνης, το οποίο χαράσσετε για να αποδώσει το βάθος της θάλασσας και την γαλήνη, που το συνοδεύει. Η έντονη μπλε ρυτίνη χρησιμοποιείται με μια τεχνική, που αναπαράγει τα κύματα της παλίρροιας των θαλασσών.

Σε σχέση με επιχειρηματική φιλοσοφία του, ο Chapelin δηλώνει: “Αρνούμαι να κατασκευάσω τυποποιημένα έπιπλα, γιατί κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και δεν θέλω να υπάρχουν δυο ίδια, ούτε θέλω δυο άνθρωποι να έχουν δυο ίδια δημιουργήματά μου. Ανέκαθεν σεβόμουν την διαφορετικότητα στην προσωπικότητα δυο ανθρώπων και πιστεύω, ότι αυτό πρέπει να αντανακλάται και στον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού τους. Με άλλα λόγια, σκοπός μας είναι να μην υπάρχουν δυο άνθρωποι με το ίδιο τραπεζάκι.”

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Biographies, designers and creators. How the project “TABLE” was born. from Alexandre Chapelin on Vimeo.

Τα πιο σημαντικά