Αυτό το διαμέρισμα είναι μόλις 8 τετραγωνικά αλλά έχει παραπάνω στυλ από ένα μεγάλο σπίτι!

27 Φεβρουαρίου, 2015 6:14 ΜΜ
More videos

Η Μέρι Ελεν Λόοερ σίγουρα δεν έχει κλειστοφοβία, αφού το μόλις 8 τετραγωνικών διαμέρισμα στο οποίο κατοικεί στο Μανχάταν είναι ικανό να προκαλέσει εφιάλτες σε όποιον δεν νιώθει άνετα με τους μικρούς χώρους.

Η νεαρή εργαζόμενη στον χώρο της μόδας ξεναγεί την Daily Mail στο διαμέρισμά της για να δείξει πώς θυσίασε τον χώρο για να ζήσει στην αριστοκρατική συνοικία West Village, με γείτονες την Κόρτνεϊ Λαβ, την Μπρουκ Σίλντς και τον Κάλβιν Κλάιν.

Με ενοίκιο μόλις 775 δολάρια τον μήνα, αποτελεί πραγματική ευκαιρία, αν λάβουμε υπόψη ότι το μέσο ενοίκιο για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στη γειτονιά της είναι 3.200 δολάρια.

Ενώ οι συμφοιτητές της την κορόιδευαν για το μικρό της διαμέρισμα, η Ρόουελ το είδε σαν μια ευκαιρία να βάλει σε τάξη τη ζωή της. «Μου αρέσει πολύ να πετάω πράγματα. Είναι το αγαπημένο μου», εξηγεί.

Με πλάτος μόλις 1,98 μ., το διαμέρισμα, που φωτογράφισε ο Μαξ Τούι για το περιοδικό Curbed, δεν χωράει καλά καλά ένα διπλό κρεβάτι. Όταν τα αρχικά σχέδιά της να κατασκευάσει ένα πτυσσόμενο κρεβάτι απέτυχαν, αναγκάστηκε να οικοδομήσει ένα προσαρμοσμένο κρεβάτι-πλαίσιο, με επιπλέον χώρο αποθήκευσης κάτω.

Πριν από τη μετάβαση στο διαμέρισμα στο West Village, ζούσε με συγκατοίκους. Η κρεβατοκάμαρά της ήταν πάντα μικρή, αλλά είχε συνηθίσει να έχει πρόσβαση σε μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και σαλόνι. Στο νέο της διαμέρισμα, όμως, δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.

Για κουζίνα η Ρόουελ έχει έναν μικρό νιπτήρα και ένα μάτι που μπαίνει στην πρίζα. Στα ράφια βάζει την τοστιέρα, τον φούρνο μικροκυμάτων και περισσότερα κουτιά αποθήκευσης.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο διαμέρισμα της Ρόουελ είναι η έλλειψη ντουλάπας, αφού η δουλειά της στον χώρο της μόδας σημαίνει ότι έχει πολλά ρούχα. Τόσα πολλά που δεν χωράνε όλα στο διαμέρισμα.

Ετσι χρησιμοποιεί την εταιρεία MakeSpace, που παραδίδει και παραλαμβάνει κουτιά στην πόρτα της για μόλις 25 δολάρια τον μήνα.

Τα λίγα ρούχα που κρατάει στο διαμέρισμά της τα κρεμάει σε τρεις σωλήνες ακριβώς δίπλα στην πόρτα.

Παράλληλα, για να κρατήσει τα ψώνια της σε έλεγχο, έχει επίσης έναν κανόνα ότι κάθε φορά που αγοράζει κάτι νέο θα δωρίζει κάτι παλιό.

«Ο φίλος μου προσπάθησε να μου δώσει ένα βιβλίο την περασμένη εβδομάδα και είπα “όχι, δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτό”» περιγράφει η ίδια.

VIA DAILYMAIL