Αυτό το απλό τρικ θα σας βοηθήσει να δείτε καθαρά χωρίς τα γυαλιά σας

6 Μαΐου, 2016 7:53 ΜΜ
More videos

Άνθρωποι είμαστε κάποιοι στιγμή μπορεί να χάσουμε τα γυαλιά μας, να τα ξεχάσουμε κάπου ή να τα σπάσουμε. Τι κάνουμε όμως μέχρι να τα αντικαταστήσουμε και βιαζόμαστε να κάνουμε μια δουλειά για την οποία χρειαζόμαστε τα γυαλιά μας ή τους φακούς επαφής;

Είναι αρκετά απλό: πρέπει να σφίξουμε τη γροθιά μας δημιουργώντας με το χέρι σας μια μικρή τρύπα. Μέσα από αυτή την τρύπα θα προσπαθήσουμε να δούμε με το ένα μάτι ενώ θα κλείσουμε το άλλο με το χέρι που είναι ελεύθερο.

Πρόκειται για το «φαινόμενο της οπής της καρφίτσας» (pinhole effect) που έκανε την εμφάνισή του πρώτη φορά 5ο αιώνα π.Χ. στην Κίνα και θεωρείται ότι λειτουργεί ακόμη και σε άτομα με 6 βαθμούς μυωπία, σύμφωνα με τον χειρουργό οφθαλμίατρο δρ. Ντέιβιντ Αλαμπάι.

Το φως που περνάει από την μικρή τρύπα εστιάζεται στον αμφιβληστροειδή, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί προσωρινά η όραση. Για να βλέπει καθαρά το ανθρώπινο μάτι, διαθέτει έναν φακό και εξειδικευμένους μύες. Ο «μηχανισμός» αυτός των ατόμων που πάσχουν από οφθαλμολογικές διαταραχές, όπως η μυωπία και ο αστιγματισμός, δεν λειτουργεί σωστά γι’ αυτό η εικόνα που βλέπουν είναι θολή.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: