Αυτό το αμφιλεγόμενο όπλo με δυο κάννες διπλώνει σαν ένα κανονικό κινητό.

28 Μαρτίου, 2016 5:33 ΜΜ
More videos

Η εταιρία Ideal Conceal περιμένει την έγκριση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η οποία θα επιτρέπει στους ανθρώπους να κρύβουν ένα όπλο σε κοινή θέα.

Το όπλο με τις δυο κάννες είναι σχεδιασμένο για να μοιάζει με κινητό τηλέφωνο. Έχει ακόμα και ψεύτικη κάμερα και υποδοχή για ακουστικά για να μην διαφέρει καθόλου από τα συνηθισμένα κινητά τηλέφωνα. Είναι πολύ ελαφρύ και έχει ένα καλό σύστημα πυροδότησης.

Λόγω του μοναδικού του σχεδιασμού το όπλο θα “ταιριάξει απόλυτα στο σύγχρονο περιβάλλον”, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της εταιρίας.

Σχεδιασμένο να μοιάζει με ένα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο, το νέο όπλο της Ideal Conceal είναι στην πραγματικότητα ένα όπλο με διπλή κάννη.

1

Όπως εξηγεί η εταιρία: “Το καινοτόμο προϊόν της Ideal Conceal είναι ένα προσεχτικά σχεδιασμένο όπλο με διπλή κάννη, που μπορούν με ασφάλεια να μεταφέρουν οι άνθρωποι μέσα στην τσάντα τους. Μοιάζει με ένα απλό κινητό τηλέφωνο, αλλά με ένα απλό κλικ ανοίγει και γίνεται όπλο.”

Με ένα απλό κλικ το “κινητό” μεταμορφώνεται σε όπλο.

2

Μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα για το καινούργιο όπλο, πολλοί λάτρεις των όπλων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Ωστόσο, οι Αρχές και οι πολέμιοι των όπλων δεν φάνηκαν πολύ εντυπωσιασμένοι.

Το συγκεκριμένο προϊόν επιτρέπει στους ανθρώπους να κουβαλούν ένα όπλο σε κοινή θέα. Πολλοί χαρακτηρίζουν το γεγονός αυτό ως ανευθυνότητα.

3

Σε συνέντευξή του στην Daily Mail, ο Andrew Patrick, υπεύθυνος επικοινωνίας της Συμμαχίας για να σταματήσει η βία των όπλων, δήλωσε: “Το πιο ανησυχητικό είναι, ότι μοιάζει με ένα πραγματικό κινητό. Υπάρχουν άπειρες ιστορίες παιδιών που τραυματίστηκαν, επειδή συνήθιζαν να παίζουν με παιχνίδια που έμοιαζαν με όπλα και μετά τα μπέρδεψαν με τα αληθινά. Το συγκεκριμένο όπλο δεν είναι μόνο επικίνδυνο, αλλά και ανεύθυνο.”

Ο Patrick επίσης επεσήμανε: “Όσα πιο πολλά κουβαλάς μαζί σου, τόσο πιο ανήσυχοι και αγχώδεις γίνονται οι άνθρωποι, γιατί δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον καλό από τον κακό, μέχρι και ξεκινήσει να πυροβολεί.”

Οργανώσεις ενάντια στα όπλα και οι Αρχές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για αυτό το όπλο.

4

Ο Bill Johnson, διευθυντής και γενικός σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης της Αστυνομίας, πρόσθεσε: “Γενικά, οποιοδήποτε όπλο είναι μεταμφιεσμένο, ώστε να μην είναι εμφανές ότι είναι όπλο, αποτελεί πηγή ανησυχίας για εμάς.”

Προς υπεράσπισή της η Ideal Conceal αναφέρει, ότι υποστηρίζει 100% τις Αστυνομικές Αρχές.

5

Μόλις εγκριθεί, το όπλο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στα μέσα του 2016 και θα κοστίζει 395 δολάρια.

Ακολουθήστε μας στο facebook: