Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
αθλητικάΑυτό το αγόρι «θαύμα» από την Ρουμανία με ύψος 2,3 μέτρα έχει...

Αυτό το αγόρι «θαύμα» από την Ρουμανία με ύψος 2,3 μέτρα έχει τραβήξει την προσοχή του NBA.

O 15χρονος Robert Bobroczky από την πόλη Arad στην Ρουμανία θα κλείσει τα 16 τον επόμενο μήνα και κατά πάσα πιθανότητα θα ψηλώσει περισσότερο από τα  2,3 μέτρα ύψος που έχει τώρα. Με βάση λοιπόν αυτά δεν προκαλεί καμία έκπληξη, που το NBA παρακολουθεί τις δεξιότητές του στο μπάσκετ από τα 13 του.

Τον Νοέμβριο του 2015, ένα άρθρο της εφημερίδας “The Washington Post” από τον Oliver Macklin ανέφερε σχετικά με τον ψηλό νεαρό: ” Ο Bobroczky παίζει για την U-16 Stella Azzurra, μια ακαδημία μπάσκετ στη Ρώμη, η οποία ανέδειξε τον  Andrea Bargnani, η πρώτη επιλογή στο NBA του 2006. Το πολύ μεγάλο ύψος του τον δυσκολεύει να κινηθεί στο γήπεδο, αλλά μόλις πάρει θέση δεν τον σταματάει τίποτα.”

Θα μπορούσε να είναι ο επόμενος σταρ του NBA;

1

Ο Bobroczky αυτή την στιγμή κρατάει τον τίτλο του “πιο ψηλού εφήβου της Ευρώπης.” Μάλλον, το μεγάλο ύψος είναι οικογενειακή τους υπόθεση, αφού και ο πατέρας του έχει ύψος 2,1 μέτρα και ήταν επίσης μπασκετμπολίστας.

Οι ανιχνευτές ταλέντων του NBA ελπίζουν ο Bobroczky να γίνει ο επόμενος σταρ του NBA, όπως ο  Λετονός Kristaps Porzingis, που αγωνίζεται με τους New York Knicks και ανακαλύφθηκε επίσης σε πολύ νεαρή ηλικία.

Είναι πολύ ψηλότερος από τους περισσότερους συνομηλίκους του.

2

Αν ο Bobroczky παραμείνει συγκεντρωμένος και τα πράγματα πάνε όπως τα έχουν σχεδιάσει μπορεί να ακολουθήσει μια καριέρα ίδια με του Porzingis.

Αυτή τη στιγμή, η σωματική διάπλαση του Bobroczky είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Δείχνει να έχει μεγάλες ικανότητες στο μπάσκετ, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Μαζί με τον στόχο του να μπει στο NBA θα πρέπει να τελειοποιήσει τις ικανότητές του στο μπάσκετ και να αποκτήσει περισσότερη μυική μάζα.

Πέρα από το ύψος του, ο νεαρός Robert Bobroczky, έχει εκπληκτικές ικανότητες στο μπάσκετ. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 Τα πιο σημαντικά