Αυτό το 200 χρονών “τέρας” μπορεί να είναι το αρχαιότερο πλάσμα πάνω στην γη!

15 Δεκεμβρίου, 2015 9:39 ΜΜ
More videos

Πρόκειται για την γιγαντιαία κινέζικη σαλαμάνδρα η οποία έχει την καταγωγή της χιλιετίες πίσω ενώ η συγκεκριμένη που βρέθηκε σε σπηλιά της Κίνας υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον 200 ετών

Μπορεί ο άνθρωπος να έχει λύσει τα περισσότερα μυστήρια της φύσης, όμως υπάρχουν αρκετά ακόμα καλά κρυμμένα μυστικά που δείχνουν πόσα ακόμα έχουμε να μάθουμε. Όπως για παράδειγμα αυτό το παράξενο και αρκετά σπάνιο ζώο το οποίο δύσκολα μπορεί να το δει κανείς ζωντανό καθώς ζει σε μεγάλα βάθη και σε πολύ απόμερα σημεία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι επιστήμονες φάνηκαν αρκετά τυχεροί, καθώς ένας δύτης ανακάλυψε αυτή την τεράστια σαλαμάνδρα να κρύβεται σε μία σπηλιά στην Κίνα. Το μέγεθός φθάνει στο 1,5 μέτρο ενώ το βάρος της είναι κοντά στα 50 κιλά. Οι ειδικοί που την εξέτασαν πιστεύουν ότι έχει κλείσει δύο αιώνες ζωής.

Η σαλαμάνδρα αυτή είναι το μεγαλύτερο αμφίβιο στον κόσμο, και ζει στα γλυκά νερά μέσα σε σπηλιές. Θεωρείται ένα από τα είδη που βρίσκονται σε πολύ μικρούς αριθμούς, πολύ κοντά στην εξαφάνιση, καθώς τις προηγούμενες δεκαετίες την κυνηγούσαν ανηλεώς γιατί θεωρείται ότι έχει αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες.

Θεωρείται ένα «ζωντανό απολίθωμα» καθώς έλκει την καταγωγή του από πολύ παλαιότερες εποχές, ενώ προφανώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ζώων που προστατεύονται από την εξαφάνιση.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Mirror.co.uk