Αυτό θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε πριν αρπάξετε ένα κλαδί ποτέ ξανά

27 Απριλίου, 2016 4:50 ΜΜ
More videos

‘Αυτή είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου’, είπε ο άνδρας όταν είδε την φωτογραφία από μια Dolophones turrigera μια αράχνη που τυλίγεται.

Το πλάσμα με τα οκτώ πόδια, το οποίο βρίσκεται συνήθως σε λιβάδια, δάση και κήπους, παρατηρήθηκε στο Rotary Rainforest Reserve στο Lismore, New South Wales.

Και είναι καμουφλαρισμένη να μοιάζει με ένα κλαδί!

Πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά για να διακρίνεις το περίγραμμα της αράχνης.

wrap-around-spider-1

Η Dolophones turrigera έχει ένα ασυνήθιστο σχήμα και είναι ένα γκρι-καφέ αραχνοειδές έντομο με τριγωνικό  σώμα. Στην κοιλιά της υπάρχουν περίτεχνες καφέ πλάκες που βοηθούν στην εμφάνισή της σαν ένα κλαδί. Κάθε πλάκα ή δίσκος έχει μια σχισμή ή γραμμή στο κέντρο.

wrap-around-spider-2

Αυτός ο ανατριχιαστικός ανιχνευτής έχει μια κοίλη πλευρά, η οποία του επιτρέπει να τυλιχτεί γύρω από κλαδιά  κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κρυφτεί από τα αρπακτικά ζώα όπως οι σφήκες και τα πουλιά. Τη νύχτα, χτίζει έναν στρογγυλό  ιστό και κάθετα ανάμεσα σε δύο δέντρα. Τον ιστό τον καταστρέφει κάθε  πρωί.

wrap-around-spider-3

Το χρώμα και η εμφάνιση αυτής της αράχνης προσφέρει ένα σημαντικό καμουφλάζ όταν βρίσκεται πάνω σε κλαδί.

wrap-around-spider-4

Αυτό το είδος αράχνης είναι συνήθως μικρό. Το μέγεθος μιας ενήλικης θηλυκιάς είναι περίπου 8 χιλιοστά, ενώ το αρσενικό είναι μόνο 4-5 χιλιοστά. Η turrigera Dolophones μοιάζει με άλλα είδη Dolophones όπως η conifera Dolophones.

wrap-around-spider-5

Η φωτογραφία της αράχνης δημοσιεύτηκε στο Reddit και προκάλεσε τάση προς εμετό σε αρκετούς χρήστες.

wrap-around-spider-6

Ένας άλλος χρήστης Reddit έγραψε: ‘Αυτή είναι μια από τις πιο τρελές αράχνες που υπάρχουν. ‘Με γοήτευσε και με διασκέδασε’.

wrap-around-spider-7Λοιπόν, όσοι φοβούνται τις αράχνες να το σκεφτούν δύο φορές πριν αρπάξουν ένα κλαδί από τώρα και στο εξής. Δαγκώνουν. Ευτυχώς, όμως, είναι ακίνδυνες.

wrap-around-spider-8

Ακολουθήστε μας στο facebook: