Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
τεχνολογίαΑυτό το ρομπότ αντικαθιστά τη δουλεία του ξυλουργού με τις εξειδικευμένες κινήσεις...

Αυτό το ρομπότ αντικαθιστά τη δουλεία του ξυλουργού με τις εξειδικευμένες κινήσεις του.

Η άνοδος της τεχνολογίας έχει προχωρήσει σε τέτοια επίπεδα που τα ρομπότ πια έχουν αποκτήσει σοβαρές εξειδικεύσεις όπως αυτή που θα δούμε. Τα βιβλία και οι ταινίες σιγά σιγά επαληθεύονται και τα ρομπότ ολοένα και αρχίζουν να παίρνουν τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων.

1I Am Stankoff

Ο ιδρυτής της πρωτοποριακής αυτοβιομηχανίας Tesla, Έλον Μασκ, προσφάτως δήλωσε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι κυβερνήσεις των χωρών θα χρειαστούν να δίνουν ένα βασικό εισόδημα στους πολίτες τους διότι τα ρομπότ θα αναπληρώσουν τα ανθρώπινα χέρια σε ένα τεράστιο βαθμό.

1I Am Stankoff

Η Ελβετία εξέτασε το ενδεχόμενο να θεσπίσει βασικό εισόδημα ύψους 2.500 ελβετικών φράγκων τον μήνα αυτό το καλοκαίρι. Τελικά το σχέδιο απορρίφθηκε σε δημοψήφισμα, ωστόσο στάθηκε αφορμή για να αρχίσει μια ευρεία, διεθνής συζήτηση.

1I Am Stankoff

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς η αυξημένη αυτοματοποίηση θα είναι όφελος και ευκαιρία για την κοινωνία. «Οι άνθρωποι θα έχουν χρόνο να κάνουν άλλα, πιο πολύπλοκα πράγματα, πιο ενδιαφέροντα πράγματα…σίγουρα θα έχουν περισσότερο χρόνο για ψυχαγωγία» δήλωσε ο Έλον Μασκ.

1I Am Stankoff

Ας δούμε όμως πώς λειτουργεί στο βίντεο που ακολουθεί αυτό το ρομπότ ξυλουργός που πραγματικά οι λεπτομέρειες του αγγίζουν την χειρουργική τελειότητα.

Σίγουρα δεν πρόκειται να κλέψει καμία δουλεία ξυλουργού αλλά όποιος το αποκτήσει, η παραγωγική του δύναμη θα είναι σίγουρα μπροστά από τους ανταγωνιστές του.

Δείτε το βίντεο.

Τα πιο σημαντικά