Αυτό το «όπλο» μπορεί να ρίξει οποιοδήποτε drone από απόσταση 2 χιλιομέτρων.

1 Δεκεμβρίου, 20167:37 ΜΜ

Τα τηλεκατευθυνόμενα drones γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά ανάλογα με το μέγεθος, την εμβέλεια που μπορούν να φτάσουν και την τιμή. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν ειδικά «όπλα» αποκλειστικά και μόνο για τα Drones;

Τα περισσότερα από αυτά τα «όπλα» που υπάρχουν ήδη στην αγορά, έχουν μικρή εμβέλεια. Για να ρίξεις ένα drone πρέπει να είσαι πολύ κοντά σε αυτό. Ένα νέο gadget όμως υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα, μεγαλώνοντας την εμβέλεια στα 2 χιλιόμετρα.

dronegun

DroneShield

To DroneGun της DroneShield είναι ουσιαστικά μία συσκευή παρεμπόδισης σημάτων που απενεργοποιεί το σήμα που δέχεται το Drone, ακόμα και το GPS. Το DroneGun στέλνει στοχευμένα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, στις συχνότητες που λαμβάνουν τα περισσότερα Drones της αγοράς. Τα κύματα αυτά είναι αρκετά για να διακόψουν όλες τις επικοινωνίες μεταξύ του πιλότου και του Drone.

Το καλό όμως είναι ότι δεν καταστρέφει τον στόχο του αλλά τον αναγκάζει να επιστρέψει στο σημείο από όπου ξεκίνησε. Το Drone δεν συντρίβεται αλλά προσγειώνεται. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες του «όπλου» δεν σταματούν μόνο μία ενδεχόμενη απειλή αλλά μπορούν να εντοπίσουν και τον πιλότο αν χρειαστεί. Επιπλέον είναι ικανό να διακόψει οποιαδήποτε ροή βίντεο προς τον πιλότο.

dronegun1

DroneShield/YouTube

Το «όπλο» ζυγίζει 6 κιλά όμως αυτό δεν καθιστά δύσκολη την λειτουργία του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχει πιστοποίηση FCC στην Αμερική όμως σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η εταιρία προσφέρει και άλλα προϊόντα εκτός από το DroneGun όπως ανιχνευτές και σένσορες Drones υψηλής εμβέλειας. Στόχος της DroneShield είναι να ανιχνεύσει και να «αφοπλίσει» κάθε πιθανή απειλή Drone, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό.

“Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μεγάλη αύξηση σε αγορές Drones για ανήθικες χρήσεις και αυτό με τη σειρά του απαιτεί κάποια μέτρα καταπολέμησης τους. Δημιουργήσαμε τα προϊόντα μας με την ιδέα ότι το πρώτο βήμα για την προστασία από τα Drones είναι η ανίχνευσή τους. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε εκείνον που έχει ανάγκη και νιώθει ότι παραβιάζεται η ασφάλειά του και η ιδιωτικότητά του από εναέριες απειλές” δηλώνει η εταιρία.

Δείτε το βίντεο

[DroneGun]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News