Αυτό το μονόκυκλο όχημα μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας

August 2, 2017 4:21 PM
More videos

Ο λόγος για το RYNO, ένα ηλεκτρικό “μικρό-κυκλο” ή πιο συγκεκριμένα, ένα μονόκυκλο μηχανάκι. Ναι, καλά διαβάσατε. Είναι το τέλος μίας πρόκλησης που δόθηκε από την κόρη του σχεδιαστή, που τον ρώτησε αν θα μπορούσε να της φτιάξει ένα μηχανάκι, σαν αυτό του αγαπημένου της βιντεοπαιχνιδιού.

6 χρόνια αργότερα, ο μηχανικός Κρις Χόφμαν έκανε τα αποκαλυπτήρια του απίστευτου οχήματος. Το περιγράφει ως “μονόκυκλο, υπερ-αποδοτικό, προσωπικό μηχάνημα αστικής μετακίνησης νέας γενιάς”.

 RynoMotors

Ας το αναλύσουμε λίγο. Σχεδιαστικά, μοιάζει περισσότερο με Segway από μία μοτοσυκλέτα και τεχνικά, είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ με αυτο-εξισορρόπηση. Διαθέτει τροχό μοτοσυκλέτας 15 ιντσών, ζυγίζει 73 κιλά και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, που τρέχουν δύο μπαταρίες ταχείας αλλαγής. Οι μπαταρίες αυτές αρκούν για 24 χιλιόμετρα, ανάμεσα στις 6ωρες φορτίσεις τους.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Το ωραίο με το RYNO, είναι η καλύτερη εμφάνιση από το άχαρο Segway. Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το υπέροχο μονόκυκλο μηχανάκι του μάνγκα “Venus Wars”. Το κόμικ εκδόθηκε στην Ιαπωνία από το 1987 μέχρι το 1990 και μεταφράστηκε στα αγγλικά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 1989, γυρίστηκε και η αντίστοιχη ταινία. Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο ευημερουσών αποικιών στην Αφροδίτη, των Ίσταρ και Αφρόδια. Όταν ξεσπά ένας πόλεμος μεταξύ των δύο εθνών, ο ήρωας και μοτοσικλετιστής Χίρο, βρίσκεται στο κέντρο της σύγκρουσης.

Όμως, φυσικά, το RYNO δεν είναι τόσο γρήγορο. Σχεδιάστηκε για να αποφεύγει τη μεγάλη κίνηση, όχι να δραπετεύει από δολοφονικούς εχθρούς. Φτάνει μέχρι τα 16 χλμ/ώρα περίπου, δηλαδή κοντά στην ταχύτητα που έχει κάποιος όταν κάνει γρήγορο τζόκινγκ. Μπορεί να μεταφέρει τον αναβάτη και φορτίο 118 κιλών.

 RynoMotors

Η ιστοσελίδα της επιχείρησης, αναφέρει πως τα οχήματα “κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, χρησιμοποιώντας υλικά και εξαρτήματα αρίστης ποιότητας και φυσικά, το καλύτερα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό”.

Η Ryno Motors προσφέρει το προϊόν της σε ανθρώπους που θέλουν να μετακινούνται εύκολα στην πόλη, εκθειάζοντας τις αρετές της δυνατότητας να μετακινούνται από το πεζοδρόμιο στην άσφαλτο, χωρίς δυσκολία. Όμως παράλληλα, προσπαθεί να περάσει την ιδέα αυτή και στις επιχειρήσεις.

 RynoMotors

Ενθαρρύνουν τη χρήση του οχήματος με στόχο την υποβοήθηση των φυλάκων, αλλά προσφέρουν και έναν αποδοτικό τρόπο μετακίνησης σε μεγάλες κατασκευές επιχειρήσεων. Και τα Segway είχαν την ίδια ιδέα, όμως δεν έπιασε το κόνσεπτ του φύλακα πάνω σε αυτά.

Είναι πολύ δύσκολο να μην συγκρίνουμε τα δύο οχήματα, αφού χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία και θα μπορούσαν να βγουν στις ίδιες αγορές. Αυτό που τα εμποδίζει, είναι διάφοροι κανονισμοί αναφορικά με τη χρήση τους στην πόλη. Είναι γρηγορότερα και μεγαλύτερα από τα ποδήλατα, αλλά πιο αργά και ευέλικτα από τα μηχανάκια. Έτσι, δεν είναι ξεκάθαρο το πότε και πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[RideApart] [RynoMotors] [RoboJapan]

Ακολουθήστε μας στο facebook: