Αυτό είναι το πιο σύντομο αεροπορικό ταξίδι στον κόσμo: Θα διαρκεί μόλις 10 λεπτά!

8 Ιανουαρίου, 2015 9:43 ΜΜ
More videos

Οι επιβάτες αυτής της πτήσης δεν θα προλαβαίνουν καν να πιουν τον καφέ τους μέχρι να απογειωθεί και να προσγειωθεί το αεροσκάφος.

Κι όμως, μια αυστριακή εταιρεία χαμηλού κόστους το τόλμησε: αποφάσισε να εντάξει στα δρομολόγιά της την πτήση Βιέννη-Μπρατισλάβα, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα είναι το πιο σύντομο διεθνές αεροπορικό ταξίδι παγκοσμίως.

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας απέχει περίπου 60 χλμ. από την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται περίπου 1 ώρα με το αυτοκίνητο για να μεταβεί κάποιος από τη μία πόλη στην άλλη. Ή ακόμα πιο σύντομα με τρένο.

Οι ιθύνοντες της FlyNiki έχουν προγραμματίσει το πρώτο δρομολόγιο για την 1η Απριλίου, ωστόσο δύσκολα θα αποτελέσει ελκυστική επιλογή για τους περισσότερους ταξιδιώτες.

Εν αντιθέσει με τη συγκεκριμένη πτήση, το μεγαλύτερο σε διάρκεια αεροπορικό ταξίδι είναι αυτό που συνδέει το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με το Ντάλας των ΗΠΑ: διαρκεί 17 ώρες και το εκτελεί η αυστραλιανή εταιρεία Qantas, που -παρεμπιπτόντως- ανακηρύχθηκε η πιο ασφαλής αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: