Αυτό είναι το πιο ακριβό γιοτ του κόσμου με γυάλινο πάτο!

31 Οκτωβρίου, 2014 4:59 ΜΜ
More videos

Το γυάλινο πάτωμα στο σαλόνι που επιτρέπει σε όλους να βλέπουν τον βυθό!

Όταν το όνομα ενός γιοτ είναι… συμβατό με τη μορφή. Το υπερπολυτελές γιοτ που σχεδίασε ο Ρώσος Ιγκνόρ Λομπανόφ ονομάζεται STAR και έχει όντως σχήμα αστεριού!

Πρόκειται για την πιο sui generis μορφή που μπορεί να έχει ένα γιοτ που και λόγω της τιμής του απευθύνεται μόνο σε πολύ παχυλά πορτοφόλια. Το STAR κοστίζει 500 εκατομμύρια ευρώ και έχει μήκος 100 μέτρα. Μπορεί να φιλοξενήσει 200 επιβάτες και να διανυκτερεύσουν 36. Διαθέτει ελικοδρόμιο, έχει οκτώ καταστρώματα, τέσσερα ασανσέρ και γυάλινο πάτωμα στο σαλόνι για να βλέπει κανείς ανεμπόδιστα τι συμβαίνει στον βυθό.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, όσο και αν φαίνεται παράξενο, η ιδέα για την κατασκευή αυτού του πρωτότυπου γιοτ έγινε ξαφνικά και το μόνο που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια… χαρτοπετσέτα!

Η ιδέα ανήκει στον Ρώσο σχεδιαστή Ιγκνόρ Λομπανόφ, ο οποίος σχεδιάζει πολυτελή γιοτ για πολύ γερά πορτοφόλια. «Η ιδέα ήρθε πραγματικά μέσα από τα αστέρια. Το σχήμα του είναι τέτοιο που ταξιδεύοντας μέσα στη θάλασσα θα φαίνεται στο νερό η απεικόνιση ενός αστεριού», δήλωσε ο αρχιτέκτονας του πλοίου.
Σε μια συζήτηση, ο Μαλιμπάγιεφ έστησε την ιδέα του αστεριού σε μια χαρτοπετσέτα. «Η ιδέα ήταν απίθανη, Μόλις είδα το σχέδιο στη χαρτοπετσέτα είπα αμέσως “ναι, πάμε να το κάνουμε” για να αποδείξουμε ότι ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να γίνει…γιοτ», δήλωσε ο Λομπανόφ στη συνέντευξη Τύπου.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: