Αυτό είναι το μικρότερο πουλί στον κόσμο έχει μέγεθος… μέλισσας.

23 Ιουνίου, 2016 2:33 ΠΜ
More videos

Το μέγεθός του συγκρίνεται με αυτό των αγριομελισσών, ενώ είναι ελαφρύτερο από ένα κέρμα! Το Bee Hummingbird ή κολιμπρί είναι το μικρότερο πτηνό στον κόσμο, και μάλιστα με διαφορά!

Bee_hummingbird_(Mellisuga_helenae)_adult_male_non-breeding

Τρέφεται με νέκταρ και είναι γνωστό για το γρήγορο κτύπημα των φτερών του. Τρέφεται πετώντας. Τα μεγαλύτερα είδη όπως η παταγώνια ή γίγας των Άνδεων, μόλις φτάνει τα 20 εκ.

Bee_hummingbird_(Mellisuga_helenae)_female_in_flight

Το μικρότερο κολιμπρί της Κούβας έχει μέγεθος εντόμου. Το σώμα του είναι γύρω στα 2,5 εκ. και άλλη τόση η ουρά του. Τα περισσότερα κολιμπρί έχουν μήκους 5 εκ. περίπου ή και λιγότερο.

Bee_hummingbird_(Mellisuga_helenae)_immature_male

Κουνούν τα φτερά τους μέχρι 70 κτυπήματα το δευτερόλεπτο. Διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να πετά προς τα πίσω. Το ράμφος του ξιφοφόρου του γνήσιου είναι όσο το σώμα, το κεφάλι και η ουρά μαζί.

Bee_hummingbird_(Mellisuga_helenae)_adult_male_in_flight

Πολλά ζουν στα δάση και σε ανοιχτές περιοχές όπου υπάρχουν ανθοφόρα φυτά, καθώς και σε ορεινές περιοχές. Το φτέρωμα του σώματος στα περισσότερα κολιμπρί είναι πράσινο γυαλιστερό ή μπλε ή κόκκινο στο κάτω μέρος των φτερών.

willem-hummingbird

Οι φωλιές κατασκευάζονται από ίνες, φυτά και άλλα λεπτά υλικά (βρύα, λειχήνες) δεμένα με ιστούς αράχνης.

Το θηλυκό γεννά δυο άσπρα αυγά πολύ μεγάλα σε σχέση με το μέγεθος του. Την εκκόλαψη κάνει το θηλυκό και σε 15 μέρες βγαίνουν τα μικρά γυμνά.

Ακολουθήστε μας στο facebook: