Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
διάφοραΑυτό είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο!

Όταν το χρήμα δεν αποτελεί πρόβλημα, τότε ο καθένας μπορεί να ικανοποιήσει και την πιο τρελή επιθυμία του. Τι ήθελε ο Αντρέι Ιγκόρεβιτς Μελνιτσένκο; Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος στον κόσμο.

Ο Ρώσος εκατομμυριούχος το απέκτησε, έχοντας πλέον στην κατοχή του ένα απίστευτης χλιδής και μεγέθους ιστιοπλοϊκό σκάφος, η θέα του οποίου κόβει την ανάσα. Ενα «παιχνίδι» το οποίο του κόστισε 260 εκατομμύρια λίρες.

apisteuto-megalytero-istioploiko-ston-kosmo-02 apisteuto-megalytero-istioploiko-ston-kosmo-03 apisteuto-megalytero-istioploiko-ston-kosmo-04

Το «Sailing Yacht A» έκανε το πρώτο του ταξίδι στο Κίελο και ο κόσμος έμεινε με ανοιχτό στόμα όταν το είδε. Ηταν απόλυτα λογικό, μιας και το ύψος του ξεπερνά τα 91 μ. και το μήκος του τα 142 μέτρα. Αυτό το επικό σκάφος έχει 8 καταστρώματα, ανάμεσά τους και ένα υποβρύχιο δωμάτιο παρατήρησης. Οσο για τις ανέσεις του, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα και πλήρωμα 54 μελών.

apisteuto-megalytero-istioploiko-ston-kosmo-05 apisteuto-megalytero-istioploiko-ston-kosmo-06 apisteuto-megalytero-istioploiko-ston-kosmo-07

Ο 43χρονος Μελνιτσένκο με τη σύζυγό του, Αλεξάντρα, πρώην μοντέλο στη Σερβία

apisteuto-megalytero-istioploiko-ston-kosmo-08 apisteuto-megalytero-istioploiko-ston-kosmo-09

Δεν είναι το πρώτο εντυπωσιακό σκάφος που κατέχει ο Μελνιτσένκο. Είχε ήδη το «Motor Yacht A», αξίας… μόλις 190 εκατ. λιρών, ενώ στην περιουσία του ανθρώπου που εκτιμάται ότι αξίζει 9 δισ. δολάρια, υπάρχει και ένα Boeing 737.

apisteuto-megalytero-istioploiko-ston-kosmo-10

via

Τα πιο σημαντικά