Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο και κοστίζει 10 εκατομμύρια ευρώ

29 Μαΐου, 201711:46 ΜΜ
More videos

Είναι ένα, μοναδικό και κατασκευάστηκε ακριβώς βάσει των προτιμήσεων του αγοραστή του. Γι’ αυτό η Rolls Royce Sweptail κοστίζει, περίπου, 10.000.000€.

Χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να δημιουργηθεί και παρουσιάστηκε μόλις, στην έκθεση ιστορικών και πολυτελών αυτοκινήτων Concorso d’Eleganza, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Villa d’Este, στη λίμνη Κόμο της βόρειας Ιταλίας.

Δείτε το βίντεο

Η Rolls Royce Sweptail βασίζεται στη Phantom Coupe, είναι ωστόσο διθέσια και στην πραγματικότητα ένα εντελώς νέο μοντέλο.

Ολόκληρο το αμάξωμα έχει υποστεί εκτεταμένες μετατροπές για να μοιάζει όσο το δυνατόν, στα πλευρά και στο πίσω μέρος του, με το κύτος πολυτελούς σκάφους.

Η Sweptail διαθέτει τη μεγαλύτερη μάσκα που έχει ποτέ φορεθεί σε μοντέλο της βρετανικής μάρκας, ενώ εντελώς ιδιαίτερο είναι και το εσωτερικό της, με λύσεις όπως μια αναδυόμενη βάση σαμπάνιας που ψύχεται στο ταμπλό.

Σχεδιαστικά το εσωτερικό είναι μινιμαλιστικό, ωστόσο η εικόνα του σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Μόνο τα κορυφαία δέρματα και ξύλα έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του, με το φινίρισμα να γίνεται στο χέρι και να ορίζει την τελειότητα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RR, τον Τόρστεν Μίλερ – Ότβος, το κόστος του μοντέλου ξεπέρασε τα 10.0000.000€ και προφανώς είναι το υψηλότερο που έχει ποτέ διατεθεί για την αγορά καινούριου αυτοκινήτου.

Ο ιδιοκτήτης του περίμενε 4 χρόνια, το όνομά του φυσικά δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο είναι γνωστός συλλέκτης μοναδικών αυτοκινήτων, σκαφών και αεροσκαφών. Με λίγα λόγια, δισεκατομμυριούχος.

Καθώς η ανάγκη των Κροίσων της υφηλίου για επένδυση του πακτωλού των χρημάτων τους σε μοναδικά υλικά αγαθά αυξάνεται, η Rolls σκέφτεται να επεκτείνει τη δυνατότητα δημιουργίας μοναδικών μοντέλων για πελάτες της.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News