Αυτό το γυάλινο γιγαντιαίο δεντρόσπιτο είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

29 Δεκεμβρίου, 2016 5:18 ΠΜ
More videos

Αν είστε λάτρης της φύσης και θέλετε να πάτε πίσω στις ρίζες της παιδικής σας ηλικίας, αυτό το γυάλινο δεντρόσπιτο είναι ιδανικό για εσάς.

Το δεντρόσπιτο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Aibek Almassov από το Καζακστάν, ο οποίος δεν είχε στα άμεσα σχέδια του να το κατασκευάσει, όταν σκέφτηκε για πρώτη φορά την ιδέα στις αρχές του 2016.

Τώρα, ο Almassov αναφέρει, ότι θα προσλάβει μια κατασκευαστική εταιρία για να αρχίσει την κατασκευή του τον Ιούνιο του 2017. Τοποθετημένο σε μια δασώδη ορεινή περιοχή στο Αλμάτι στο Καζακστάν, το δεντρόσπιτο θα είναι ανοιχτό στο κοινό με βάση τις κρατήσεις. Θα τροφοδοτείται από την Tesla Powerwall,  μια μπαταρία που αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια.

Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό δεντρόσπιτο:

Τοποθετημένο στην περιοχή Αλμάτι στο Καζακστάν, το ύψους 20 μέτρων γυάλινο και κυλινδρικό δεντρόσπιτο, θα έχει ένα ώριμο δέντρο στο κέντρο του. 

Aibek Almassov

Η 4όροφη κατασκευή θα συνδέεται με εσωτερική σκάλα. Δεν θα έχει υπνοδωμάτια, αλλά κοινόχρηστους χώρους για τους επισκέπτες.

Aibek Almassov

Το δεντρόσπιτο θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη θεά του δάσους και του περιβάλλοντα χώρου.

Aibek Almassov

Το γυαλί θα έχει διαφανή ηλιακά πάνελ που θα συνδέονται με ένα Tesla Powerwall για τα εσωτερικά φώτα.

Aibek Almassov

Η οροφή θα συλλέγει και θα καθαρίζει νερό της βροχής για την τουαλέτα στον πρώτο όροφο.

Aibek Almassov

Ο Almassov σκέφτηκε το σχέδιο το 2013 και βρήκε χορηγό τον Μάρτιο. Η ομάδα του σκοπεύει να αρχίσει την οικοδόμηση της κατασκευής τον Ιούνιο του 2017 στο Καζακστάν.

Aibek Almassov

“Για να χτίσεις ένα σπίτι, συνήθως χρειάζεται να καταστρέψεις τα τριγύρω δέντρα. Απεχθάνομαι αυτή την ιδέα, οπότε αποφάσισα να χτίσω κάτι χωρίς να καταστρέψω τίποτα”, αναφέρει ο Almassov.

Aibek Almassov
Ακολουθήστε μας στο facebook: