Γνωρίστε το χωριό δίχως εγκληματικότητα με σπίτια χωρίς πόρτες ή κλειδαριές.

31 Δεκεμβρίου, 2016 8:40 ΜΜ
More videos

Με τόση εγκληματικότητα που υπάρχει πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας άνθρωπος που έχει την εμπιστοσύνη να αφήσει το αυτοκίνητό του ξεκλείδωτο. Ωστόσο, όσο απίστευτο και αν σας ακούγεται υπάρχει ένα χωριό στην Βομβάη, που οι κάτοικοί του δεν έχουν πόρτες ή κλειδαριές στα σπίτια τους.

To Shani Shingnapur είναι ένα χωριό 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Βομβάης. Οι κάτοικοί του δεν κλειδώνουν ποτέ τα σπίτια του, γιατί πιστεύουν, ότι τους προστατεύει ο Θεός Shani, ο οποίος τιμωρεί σκληρά του κλέφτες.

Τα σπίτια έχουν μόνο κουρτίνες για να προφυλάξουν την ιδιωτικότητα των κατοίκων.

Shashank Bengali / Los Angeles Times

Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, μια βαριά πλάκα ξεβράστηκε στις ακτές ενός κοντινού ποταμού μετά από μέρες έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών. Όταν οι άνθρωποι προσπάθησαν να αγγίξουν την πέτρα, έσταξε αίμα. Ένα βράδυ οι χωρικοί ονειρεύτηκαν τον Θεό Shani, που τους είπε, ότι η πέτρα ήταν ο ίδιος ο Θεός. Τους είπε να βάλουν την πέτρα σε εξωτερικό χώρο για να μπορεί να επιβλέπει και να προστατεύει τον χώρο.

Ο Θεός Shani ενσαρκώνεται σε αυτή την μαύρη πέτρα, η οποία έχει γίνει ένα ιερό στο κέντρο του χωριού.

Mouthshut.com

Λόγω της υπόσχεσης του Θεού Shani για προστασία, οι κάτοικοι έβγαλαν όλες τις κλειδαριές από τα σπίτια τους.

Είναι πραγματικά απαλλαγμένο από την εγκληματικότητα το χωρίο;

Punit Paranjpe/ AFP / Getty Images

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι την στιγμή που το χωριό εμφανίστηκε σε μια ταινία του Μπόλιγουντ και προσέλκυσε τουρίστες από όλη την χώρα. Τότε, αποκαλύφθηκε, ότι όλη αυτή η φημολογία ήταν μια απάτη.

Αποδείχθηκε, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Sonai, το οποίο έχει δικαιοδοσία του το χωρίο είχε 46 καταχωρημένες ποινικές υποθέσεις από το χωριό τα τελευταία 6 χρόνια. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν κάποια ήσσονος σημασίας περιστατικά εγκληματικότητας, αλλά οι κάτοικοι δεν τα ανέφεραν για να μην καταστρέψουν την φήμη του χωριού.

Μπορεί το χωριό να μην είναι απαλλαγμένο από την εγκληματικότητα, αλλά οι κάτοικοι εγκατέστησαν συρόμενες πόρτες για να δώσουν την ψευδαίσθηση, ότι δεν υπάρχουν πόρτες.

Φαίνεται σαν να μην υπάρχει καθόλου πόρτα, αλλά υπάρχει μια συρόμενη πόρτα για να κρατάει μακριά του κλέφτες.

Surfolks.com