Αυτή θα είναι η αστρονομική τιμή του iPhone 8

26 Αυγούστου, 20178:09 ΠΜ

Καθώς πλησιάζει η έλευση του νέου iPhone δύο πράγματα φαίνεται να επιβεβαιώνονται από τις μαζικές διαρροές που κυκλοφορούν. Τα ευχάριστα νέα είναι πως αυτό θα είναι το συναρπαστικότερο μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα. Τα δυσάρεστα είναι στο κομμάτι που έχει να κάνει με την τιμή του…   Σύμφωνα με πολλαπλές διαρροές το iPhone 8 θα είναι πολύ-πολύ ακριβό και μια νέα αναφορά από τους New York Times το επιβεβαίωσε.

Επικαλούμενος πληροφορίες από ανθρώπους που ενημερώθηκαν για το νέο μοντέλο και το δοκίμασαν ο αρθρογράφος της εφημερίδας NYT Brian X Chen εξηγεί ότι η τιμή του iPhone 8 θα ξεκινήσει από 999 δολάρια – μια εντυπωσιακή αύξηση κατά 350 δολάρια σε σχέση με το επίπεδο εισόδου του iPhone 7.

Φυσικά αυτή η τιμή είναι μόνο η αρχή καθώς μέχρι την κορυφή των τριών βαθμίδων αποθηκευτικού χώρου, το iPhone 8 θα κοστίσει 1.200 δολάρια (χωρίς φόρους) δηλαδή 1.000 ευρώ και άνω στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πληρώσει λιγότερα για το πρώτο τους αυτοκίνητο», σημειώνει ο αρθρογράφος. Δεδομένης της αναμενόμενης παράλειψης του Touch ID και του περίεργου σχεδιασμού, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα απλησίαστο ποσό για κάποιους – παρά τον κατά τα άλλα εντυπωσιακό κατάλογο αναβαθμίσεων των χαρακτηριστικών του μοντέλου.

Σύμφωνα με το Forbes πάντως, για τους δυνητικούς πελάτες θα λειτουργήσει υπέρ τους εν διετές συμβόλαιο με τον πάροχο – κάτι που θα μειώσει αισθητά την τιμή του περιζήτητου smarthphone. Επίσης  οι αναμενόμενες ελλείψεις αποθεμάτων κατά το λανσάρισμα μπορεί στην πραγματικότητα να λειτουργήσουν υπέρ της Apple αυξάνοντας την προσδοκία.

Ωστόσο παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος για την εταιρεία η κυκλοφορία ενός τόσο ακριβού μοντέλου, ειδικά με καθώς τα φθηνότερα μοντέλα iPhone 7S και iPhone 7S Plus κυκλοφορούν επίσης στην αγορά την ίδια στιγμή.

[forbes]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News