Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
διάφοραΚινέζα ηθοποιός πέθανε προσπαθώντας να θεραπεύσει τον καρκίνο της με εναλλακτικές ιατρικές...

Κινέζα ηθοποιός πέθανε προσπαθώντας να θεραπεύσει τον καρκίνο της με εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους

Τον Ιούλιο, η 26χρονη Ξου Τινγκ, ηθοποιός από την Κίνα, ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με λέμφωμα.

1

weibo.com

“Θέλω να δοκιμάσω την παραδοσιακή κινεζική ιατρική θεραπεία, χωρίς πλάκα. Δεν είμαι σίγουρη,  αν η παραδοσιακή κινεζική ιατρική θα με θεραπεύσει, αλλά ξέρω ότι η χημειοθεραπεία θα είναι επώδυνη και μπορεί να πεθάνω και νωρίτερα. Οπότε, ανεξάρτητα από το πόσο θα ζήσω, θέλω να απολαύσω την κάθε ημέρα και να ζήσω την ζωή μου στο έπακρο”, έγραψε η ίδια.

Τις επόμενες μέρες, η Ξου ανέβασε φωτογραφίες της, που υποβάλλει τον εαυτό της στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Η θεραπεία περιελάμβανε βελονισμό, βεντούζες και την μέθοδο gua sha, η οποία περιλαμβάνει ξύσιμο του δέρματος μέχρι να δημιουργηθούν ελαφρείς μώλωπες.

2

weibo.com

Η Ξου έγραψε, ότι η παραδοσιακή κινέζικη θεραπεία ήταν επώδυνη, αλλά προέτρεψε και άλλους, που βιώνουν την ίδια κατάσταση με εκείνη να φανούν δυνατοί και γενναίοι.

Οι αντιδράσεις του κόσμου και των θαυμαστών της ήταν ποικίλες και κυρίως την προέτρεπαν να κάνει χημειοθεραπεία.

Κατά την διάρκεια του Ιουλίου, συνέχισε να ανεβάζει φωτογραφίες από τις εξόδους της με φίλους και συγγενείς.

3

weibo.com

2

weibo.com

4

weibo.com

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε τον Αύγουστο.

5

“Έκανα εμετό και είχα διάρροια δυο φορές σήμερα”, έγραψε η ίδια.

Η τελευταία ανάρτησή της στις 18 Αυγούστου, όταν μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

6

weibo.com

“Ένιωσα σαν να πνιγόμουν χθες το βράδυ…Η οικογένειά μου με πήγε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί και μου έδωσαν οξυγόνο. Τώρα, αισθάνομαι λίγο καλύτερα. Προσεύχομαι, ότι ο Βούδας θα με ευλογήσει και θα με προστατέψει και θα με απαλλάξει από τον πόνο…Είναι πολύ επώδυνο”, έγραψε η ίδια.

Τελικά, πέθανε στις 7 Σεπτεμβρίου. Η οικογένειά της κοινοποίησε τα νέα του θανάτου της στον λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο Weirdo.

7

weibo.com

O θάνατος της Ξου άνοιξε έναν μεγάλο διάλογο σχετικά με την αποτελεσματικότητα της παραδοσιακής κινεζικής πρακτικής.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ξου ανέφερε:

“Δεν σκόπευα να βγάλω ανακοίνωση, αλλά πολλοί από τους θαυμαστές μου ανησυχούν για μένα και πολλοί φίλοι και ευγενικοί άγνωστοι με έχουν βοηθήσει αυτές τις μέρες. Δεν θέλω να ανησυχήσω άλλους ανθρώπους, αλλά αυτά είναι τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που έκανα σε δυο διαφορετικά νοσοκομεία. Η οικογένειά μου και εγώ δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να πιστέψω, ότι αυτό συμβαίνει σε μένα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορώ να την αλλάξω. Το σκεφτόμουν για δυο ολόκληρες μέρες και αποφάσισα, ότι δεν θέλω να κάνω θεραπεία και αντ’ αυτού θέλω να ταξιδέψω. Είδα έναν φίλο μου που πέθανε από καρκίνο, παρόλο που έκανε χημειοθεραπεία. Δεν θέλω να υποφέρω κατά την διάρκεια της χημειοθεραπείας και να βγω μετά χωρίς ζωή, αγνώριστη και χωρίς χρήματα, αλλά ξέρω, ότι οι γονείς μου δεν θα με αφήσουν, χωρίς θεραπεία. Μου είπαν, ότι θα έκαναν τα πάντα για να με πάνε για θεραπεία και ότι αν πεθάνω, θα πεθάνουν και αυτοί μαζί μου. Η αντιμετώπισή μου σε αυτό είναι αρκετά καλή. Τα ιατρικά αποτελέσματα μου είναι: κακοήθειες του μεσοθωρακίου και αιματοποιητικές κακοήθειες, αλλά δεν έχουν επιβεβαιώσει, αν πρόκειται για λέμφωμα ή καρκίνο του μαστού. Θέλω να αντικαταστήσω τις χημειοθεραπείες με παραδοσιακή κινεζική ιατρική, χωρίς πλάκα. Δεν είμαι σίγουρη, αν η παραδοσιακή κινεζική ιατρική θα με θεραπεύσει, αλλά ξέρω ότι η χημειοθεραπεία θα είναι επώδυνη και μπορεί να πεθάνω και νωρίτερα. Οπότε, ανεξάρτητα από το πόσο θα ζήσω θέλω να απολαύσω την κάθε ημέρα μου και να ζήσω την ζωή μου στο έπακρο. Θέλω να πω, ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν έχω ζήσει για μένα. Οι γονείς μου έκαναν 7 παιδιά και εγώ είμαι η τρίτη. Πληρώνω μόνη μου τα δίδακτρα του πανεπιστημίου μου. Για 5 χρόνια δούλευα ως ηθοποιός για να πληρώνω τα δίδακτρα του αδερφού μου, να πληρώνω το ενοίκιό μου, να βοηθάω τους γονείς μου με τα χρέη τους και να αγοράσω σπίτι. Αμέτρητες άγρυπνες νύχτες στεκόμουν έξω στο κρύο για τα γυρίσματα ταινιών, παρόλο που ήμουν τόσο κουρασμένη. Όλα τα χρήματα που έχω κερδίσει από τις 10 ταινίες που έχω κάνει τα έδωσα στην οικογένειά μου. Δεν μπορούσα ποτέ να τα ξοδέψω για τον εαυτό μου. Όταν έμαθα, ότι είχα καρκίνο, ένιωσα ένα περίεργο αίσθημα ανακούφισης. Ένιωσα, ότι απελευθερώθηκα από όλα. Πιστεύω στον Βούδα. Δεν κατηγορώ κανέναν. Αυτή είναι η ζωή μου. Τέλος, θέλω να ζητήσω μια τελευταία χάρη: αν κοινοποιήσετε αυτή μου την ανάρτηση, βάλτε όμορφες φωτογραφίες μου. Επίσης, σας παρακαλώ βάλτε και το καινούργιο μου όνομα: Ξου Ξιάν Τινγκ!”Τα πιο σημαντικά