Αυτή είναι η μυστική φόρμουλα για να κοιμάστε τέλεια τη νύχτα και να ξυπνάτε χορτάτοι το πρωί

7 Απριλίου, 20175:37 ΜΜ

Ο γυμναστής Κρεγκ Μπάλανταϊν γράφει ένα μπλογκ για την υγιεινή διατροφή και τον καλό ύπνο. Έχει αναπτύξει μια φόρμουλα με τον τίτλο “10-3-2-1-0”, χάρη στην οποία όλοι μπορούμε να κοιμηθούμε τέλεια το βράδυ και να ξυπνήσουμε γεμάτοι ενέργεια το επόμενο πρωί.

Δείτε παρακάτω πώς θα αποκτήσετε την ξεκούραση που έχετε ανάγκη.

O Κρεγκ πιστεύει ότι ο καλός βραδινός ύπνος ξεκινάει κατά την διάρκεια της μέρας και γι’ αυτό πρέπει να ετοιμαστείτε για ύπνο αρκετή ώρα πριν ξαπλώσετε.

Τόσες ώρες χρειάζονται για να καθαριστεί ο οργανισμός από τα διεγερτικά που περιέχονται στην καφεΐνη. Οπότε όχι καφές, πράσινο ή μαύρο τσάι, ενεργειακά ροφήματα ή Coca cola σε αυτό το διάστημα.

Μην φάτε τίποτα ή καταναλώσετε αλκοόλ, αν έχουν μείνει μόνο 3 ώρες μέχρι να κοιμηθείτε. Το σώμα μας καταναλώνει πολύ μεγάλη ενέργεια για να ξεφορτωθεί όλα τα κακά συστατικά που υπάρχουν στο αλκοόλ και σε ένα πολύ βραδινό γεύμα. Σε αυτή την περίπτωση, τα βράδια όταν είστε στο σπίτι σας και χαλαρώνετε μετά από μια μέρα στη δουλειά, το σώμα σας λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάτε έχοντας την αίσθηση ότι σκάβατε όλο το βράδυ.

Από εδώ και πέρα σταματήστε να δουλεύετε και να σκέφτεστε κάτι σχετικό με τη δουλειά. Αφήστε το για την επόμενη μέρα.

Από αυτό το σημείο σταματήστε να βλέπετε τηλεόραση ή να είστε μπροστά από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή. Επιτρέψτε στο μυαλό και τα μάτια σας να ξεκουραστούν.

Κλείστε το ξυπνητήρι σας και σηκωθείτε αμέσως από το κρεβάτι. Μην πέσετε στην παγίδα του να πατάτε αναβολή κάθε 5 λεπτά. Το να σηκωθείτε αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, θα σας βοηθήσει να σας γίνει αυτό συνήθεια.

Επιπλέον: Ποια στάση ύπνου έχει τα καλύτερα αποτελέσματα;

Η στάση του ύπνου είναι πολύ σημαντική και μπορεί να επηρεάσει την υγεία και το πώς αισθανόμαστε. Κοιμηθείτε ανάσκελα αν θέλετε να φαίνεστε νεότεροι για περισσότερο διάστημα. Αυτή η θέση δημιουργεί λιγότερες ρυτίδες και γραμμές, γιατί δεν ασκείται πίεση στο πρόσωπο. Επίσης, αυτή η θέση εμποδίζει και την χαλάρωση του στήθους.

[earlytorise]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News