Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου! Πώς ζουν οι άνθρωποι εκεί;

11 Φεβρουαρίου, 2015 12:13 ΠΜ
More videos

Στις παρυφές των Ιμαλαΐων, κάποιοι απολαμβάνουν τη ζωή στην πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου.

Είναι το Μπουτάν, με τα απίστευτα φυσικά τοπία, τους φιλόξενους ανθρώπους και τον τρόπο ζωής και σκέψης που κάνει τους κατοίκους του ίσως από τους πιο τυχερούς στον πλανήτη.

Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, το Μπουτάν είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο. Τώρα, το βασίλειο αυτό έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες εντυπωσιακές φωτογραφίες, που δείχνουν την καθημερινή ζωή σε αυτή τη χώρα που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Μέσα από αυτές τις φωτογραφίες- κάποιες από αυτές μάλιστα τις έχει τραβήξει ο ίδιος ο βασιλιάς Τζίγκμε Κέσαρ Ναμγκίελ Βάνγκτσουκ- ο κόσμος έχει την ευκαιρία να ρίξει μία ματιά σε αυτή τη χώρα την οποία αρκετοί δυτικοί επισκέπτονται κάθε χρόνο, αναζητώντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ταξιδέψουν εκεί εκεί ακόμη περισσότεροι επισκέπτες, με αφορμή το πρώτο διεθνές φεστιβάλ τέχνης και κουλτούρας που θα φιλοξενηθεί στο Μπουτάν.

Με αφορμή αυτές τις εκδηλώσεις, που συμπίπτουν με τα 35α γενέθλια του βασιλιά και την πρωτοχρονιά των βουδιστών, δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτές οι φωτογραφίες, τις οποίες δημοσίευσε η Daily Mail.

Νεαροί βουδιστές συγκεντρώνονται μπροστά στο παλάτι στην πρωτεύουσα, την πόλη Θίμφου, στη φωτογραφία που έχει τραβήξει ο ίδιος ο βασιλιάς του Μπουτάν.

Τα απίστευτα φυσικά τοπία του βασιλείου μαγεύουν τους τουρίστες που τα επισκέπτονται.

Είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που συμπεριέλαβε την προστασία του περιβάλλοντος στο Σύνταγμά της, με νόμο που καθορίζει ότι το 60% της χώρας πρέπει να αποτελεί δασική περιοχή.

Στο Μπουταν οι σημαίες υψώνονται ως προσευχή για ευτυχία, μακροζωία ευτυχία και τύχη. Οταν κάποιος πεθαίνει, θεωρείται ότι οι σημαίες οδηγούν την ψυχή.

Οι σημαίες τοποθετούνται έξω από σπίτια, σε γέφυρες, στις κορυφές λόφων και σε λατρευτικούς χώρους.

Το παλάτι του βασιλιά χτίστηκε το 1953.

Το ύψους 51 μ. άγαλμα πάνω από την κοιλάδα του Τιμπού, ένα από τα μεγαλύτερα βουδιστικά αγάλματα στον κόσμο.

Το κόκκινο άνθος του λωτού συμβολίζει την αγάπη και την συμπόνοια.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: