Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
διάφοραΑυτή είναι η γυναίκα που έντυσε στα λευκά όλες τις νύφες και...

Αυτή είναι η γυναίκα που έντυσε στα λευκά όλες τις νύφες και έκανε μόδα το νυφικό που φορούν όλες σήμερα!

Είτε η τελετή είναι σε κλειστό κύκλο, είτε πρόκειται για μία πολυτελή δεξίωση με αμέτρητους καλεσμένους, σε ένα εκκλησάκι ή στη μητρόπολη, μοντέρνος ή κλασικός, ένα πράγμα αποτελεί τον- εκτός ελαχίστων περιπτώσεων- απαράβατο κανόνα σε ένα γάμο: η νύφη είναι ντυμένη στα λευκά.

Οπως και αρκετές ακόμη παραδόσεις, το λευκό νυφικό μας έρχεται από τη βικτωριανή εποχή. Ηταν σαν σήμερα, 10 Φεβρουαρίου, πριν από 175 χρόνια, όταν η βασίλισσα Βικτώρια παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Σάξε-Κόμπουργκ και Γκότα κάνοντας την έκπληξη όταν αποφάσισε να φορέσει λευκό νυφικό.

Εκείνη την εποχή οι νύφες συνήθιζαν να ντύνονται στα κόκκινα για τη μεγάλη ημέρα. Ομως εκείνη επέμεινε στο λευκό δαντελωτό νυφικό, κάνοντας μάλιστα εντύπωση όταν απέφυγε ακόμη και να φορέσει στέμμα, προτιμώντας ένα απλό στεφάνι με άνθη πορτοκαλιάς.

Δεν ήταν η πρώτη βασίλισσα που διάλεξε λευκό νυφικό. Μερικές είχαν προηγηθεί, ανάμεσά τους και η βασίλισσα Μαίρη της Σκωτίας το 1558, όπως αναφέρει το TIME. Ομως, αποδίδεται στη βασίλισσα Βικτώρια η αλλαγή της μόδας, που επικρατεί ακόμη και σήμερα.

Πέρα από την απλότητα και την αγνότητα του λευκού, το νυφικό της έστειλε δύο ακόμη «μηνύματα».

Πρώτα από όλα ότι στήριζε το τοπικό εμπόριο, γιατί χρησιμοποίησε αποκλειστικά βρετανικά υλικά. Και επίσης, έδειξε ότι ακόμη και μία γαλαζοαίματη μπορεί να κάνει οικονομία.

Κράτησε κομμάτια του νυφικού της για χρόνια στην γκαρνταρόμπα της, αναδιαμορφώνοντας ξανά και ξανά την δαντέλα του, τμήμα της οποίας φόρεσε ακόμη και όταν συμπλήρωσε 56 χρόνια στο θρόνο.

queen victoria wedding

Τα πιο σημαντικά