Αυτή η μητέρα αντέδρασε, όταν την ρωτούσαν τι συμβαίνει με το πρόσωπο του παιδιού της.

9 Μαρτίου, 2016 7:54 ΜΜ
More videos

Η Katie Crenshaw κουράστηκε να ακούει τον κόσμο να της λέει: “Κρίμα που έχει αυτό το πράγμα στο πρόσωπό της. Κατά τα άλλα είναι τόσο όμορφη.”

Αυτή είναι η 6 μηνών Charlie Crenshaw. Η Charlie ζει μαζί με τους γονείς της και τον μεγαλύτερο αδερφό της στην Ατλάντα των Η.Π.Α.

Η Charlie έχει ένα εκ γενετής σημάδι στο πρόσωπό της, που ονομάζεται τριχοειδές αιμαγγείωμα, αναφέρει η μαμά της Katie.

“Το σημάδι είναι ένας καλοήθης όγκος και δεν βλάπτει την υγεία της, αφού είναι μόνο αισθητικό. Επίσης, η Charlie παίρνει φαρμακευτική αγωγή για να εξασφαλίσουμε, ότι δεν θα αναπτυχθεί το σημάδι. Τα περισσότερα αιμαγγειώματα εξαφανίζονται κάποια στιγμή”, έγραψε η Katie στο μπλογκ της “Twelve and six”.

Η περήφανη μητέρα μοιράζεται με τον κόσμο πολλές ιστορίες με τα χαρακτηριστικά της Charlie, αλλά ο κόσμος επιμένει να την ρωτάει για το εκ γενετής σημάδι της κόρης της.

Η Katie λέει, ότι η ίδια και ο σύζυγός της ενοχλήθηκαν, γιατί αυτό ήταν το μόνο θέμα για το οποίο ήθελαν να συζητάνε μαζί τους.

“Θέλαμε να προχωρήσουμε και να συζητάμε για όλα τα θέματα που αφορούν τα μωρά”, δήλωσε.

Υποστηρίζει, ότι τα συνεχή σχόλια από τους συγγενείς, τους φίλους και αγνώστους άρχισαν να την ενοχλούν.

“Μου έλεγαν πράγματα, όπως “κρίμα το μωρό” ή “προσευχήσου να φύγει το σημάδι.” Επίσης, έχω ακούσει και το “γύρισε την από την καλή της πλευρά” ή το “κρίμα που έχει αυτό το σημάδι, διαφορετικά είναι πολύ όμορφη”, αναφέρει η Crenshaw.

Αυτή η κατάσταση έκανε την μητέρα να καταλάβει, γιατί την ενοχλούσαν τόσο πολύ τα σχόλια που άκουγε: “Συνειδητοποίησα, ότι η λύπηση των άλλων ήταν που έκανε την κόρη μου μοναδική. Οι άνθρωποι προσεύχονταν να εξαφανιστεί ένα από τα πιο πολύτιμα χαρακτηριστικά της.”

Οπότε, η Crenshaw αποφάσισε να γράψει για αυτή την κατάσταση στο προσωπικό της μπλογκ.

Στην ανάρτησή της με τον τίτλο “Τι κακό έχει το πρόσωπό της” η Crenshaw έγραψε, ότι δεν χρειάζεται την λύπηση κανενός:

“Σας προτείνω αντί να προσεύχεστε να εξαφανιστεί το σημάδι από το πρόσωπό της, να προσεύχεστε μεγαλώνοντας να γίνει μια κοπέλα με αυτοπεποίθηση, που θα αγαπάει τον εαυτό της ανεξαρτήτως της εξωτερικής της εμφάνισης. Να προσεύχεστε να σταματήσουν τα σχόλια από συγγενείς, φίλους και αγνώστους πριν να είναι αρκετά μεγάλη για να καταλαβαίνει. Να προσεύχεστε να γίνει ένας δυνατός άνθρωπος σε μια ηλικία που όλοι δεχόμαστε κριτική για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Σας προτείνω να δείτε πέρα από αυτό. Πως θα σας φαινόταν, αν ερχόμουν και σας έλεγα, “Τι συμβαίνει με αυτό το περίεργο σημάδι του παιδιού σου” ή “εύχομαι να εξαφανιστεί αυτό το σπάνιο εκ γενετής σημάδι του παιδιού.”

Απλά σκεφτείτε το εξής: Προσεύχεστε για να εξαφανιστεί ένα από τα χαρακτηριστικά της κόρης μου που την κάνειι αυτό που είναι.

Κρατήστε την λύπησή σας. Είναι ένα υγιές και ευλογημένο παιδί. Το αιμαγγείωμά της είναι τόσο σημαντικό για το ποια είναι όσο και μια φακίδα στο χέρι της. Δεν χρειάζεται να το αναφέρετε, δεν χρειάζεται να εύχεστε να εξαφανιστεί.

Δεν έχει “καλή πλευρά”, όταν βγάζουμε οικογενειακές φωτογραφίες. Δεν κάνω καμία επεξεργασία στο αιμαγγείωμά της, όταν επιλέγω τις φωτογραφίες. Όλο της το πρόσωπο είναι γλυκό και δεν έχει καμία απολύτως σημασία το πως δείχνει.”

Η ανάρτησή της βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Πολλοί της απάντησαν, ότι έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια σχόλια για τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παιδιών τους.


“Δεν περίμενα η ανάρτηση μου να βρει τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ από το πόσες ζωές άγγιξε η ιστορία μας”, λέει η Crenshaw.


Αυτό που ελπίζει να καταφέρει η Crenshaw μέσω της ανάρτησής της είναι να “ομαλοποιήσει τις διαφορές στην εμφάνιση.”
“Οι άνθρωποι έχουν την συνήθεια να λυπούνται όσους δείχνουν διαφορετικοί. Θέλω να το αλλάξω αυτό και να αγκαλιάσω την διαφορετικότητα. Ελπίζω, ότι η Charlie θα μεγαλώσει ως ένα παράδειγμα, ότι η ομορφιά δεν είναι συνώνυμη με το πρότυπο της αψεγάδιαστης ομορφιάς που επιβάλλει η κοινωνία”, υποστηρίζει η Crenshaw.

Ακολουθήστε μας στο facebook: