Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
γυναίκαΑυτή η κοπέλα έκανε σύγκριση ανάμεσα σε ακριβά και φθηνά καλλυντικά και...

Αυτή η κοπέλα έκανε σύγκριση ανάμεσα σε ακριβά και φθηνά καλλυντικά και αυτό ήταν το αποτέλεσμα.

Όταν πρόκειται για την αγορά καλλυντικών, οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν, ότι όσο πιο ακριβά είναι τα καλλυντικά τόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητά τους. Είναι αλήθεια αυτό ή απλά ένα κόλπο για να ξοδέψουμε μια μικρή περιουσία για καλλυντικά;

Η κοπέλα παρακάτω αποφάσισε να ανακαλύψει, αν αυτό είναι αλήθεια, συγκρίνοντας ακριβά προϊόντα ομορφιάς με τα αντίστοιχα φθηνά. Στόχος της ήταν να δει, αν μπορούσε να δημιουργήσει ένα όμορφο μακιγιάζ, χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα. Το πώς τα προϊόντα αυτά επηρεάζουν την επιδερμίδα δεν ήταν στόχος της έρευνάς της.

Επιδερμίδα

1

brightside.me

Φθηνά καλλυντικά (αριστερά): Η βάση είχε κρεμώδη υφή, που φαινόταν πολύ χαλαρή. Δεν λειαίνει την επιδερμίδα και μπορεί να δώσει την αίσθηση του ξηρού και σφιχτού δέρματος. Το ρουζ δίνει στο δέρμα έναν άνισο τόνο και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πορτοκαλί.

Βάση: 6,10 ευρώ, Ρουζ: 5,20 ευρώ

Ακριβά καλλυντικά (δεξιά): Η βάση κρύβει όλες τις ατέλειες του δέρματος πολύ καλά και είναι εύκολο να αναμειχθεί. Το ίδιο ισχύει και για το ρουζ.

Βάση: 47,50 ευρώ, Ρουζ: 37,84 ευρώ

Μάτια

2

brightside.me

Φθηνά καλλυντικά (αριστερά): Η υφή της σκιάς ματιών είναι αρκετά παχιά. Απλώνεται ομαλά και δεν ξεθωριάζει. Το eyeliner απλώνεται εύκολα και είναι εύχρηστο. Η μάσκαρα δεν ήταν τόσο κακιά, αλλά ήταν για όγκο μόνο.

Σκιά ματιών: 8,8 ευρώ, Eyeliner: 6,6 ευρώ, Μάσκαρα: 7,90 ευρώ.

Ακριβά καλλυντικά (δεξιά): Η σκιά ματιών έχει μια αρκετά παχιά υφή και δεν ζαρώνει. Το eyeliner είναι ίδιο με το προηγούμενο. Η μάσκαρα γλιστράει ομαλά, χωρίς να κολλάει.

Σκιά ματιών: 36,80 ευρώ, Eyeliner: 28,10 ευρώ, Μάσκαρα: 25,50 ευρώ.

Χείλη

3

brightside.me

Φθηνά καλλυντικά (αριστερά): Το κραγιόν έχει μια περλέ απόχρωση στο τέλος και μια πολύ περίεργη μυρωδιά. Ωστόσο, φαίνεται αρκετά ωραίο.

Κραγιόν: 7 ευρώ.

Ακριβά καλλυντικά (δεξιά): Το κραγιόν έχει ματ αποτέλεσμα και πολύ ευχάριστη μυρωδιά. Ωστόσο, δίνει την αίσθηση, ότι τα χείλη είναι ξηρά και η εφαρμογή είναι λίγο δύσκολη.

Κραγιόν: 30 ευρώ.

Το τελικό αποτέλεσμα

4

brightside.me

Κοιτώντας αυτές τις φωτογραφίες είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε ποιο μακιγιάζ έχει γίνει με φθηνά καλλυντικά και ποιο με ακριβά. Ωστόσο, σε αντίθεση με την ακριβή βάση, η βάση που χρησιμοποιήθηκε στα αριστερά κάνει το δέρμα να φαίνεται κάπως θολό.

Το πείραμα δεν θα ήταν ολοκληρωμένο, αν δεν τέσταρε και τα δυο μακιγιάζ σε καταστάσεις της πραγματικής ζωής. Για τον λόγο αυτό, η κοπέλα αποφάσισε να πάει μια βόλτα στην βροχή και να φάει ένα μήλο.

Η δοκιμασία με την βροχή

5

brightside.me

Φθηνά καλλυντικά (αριστερά): Αν και η μάσκαρα έγραφε πάνω πως ήταν αδιάβροχη, τελικά άρχισε να κυλάει στο πρόσωπο της κοπέλας. Το ίδιο και ο eyeliner. Η βάση δεν επηρεάστηκε πολύ, μάλλον επειδή ήταν σχεδόν αόρατη και πριν την βροχή.

Ακριβά καλλυντικά (δεξιά): Και η μάσκαρα και το eyeliner είναι εξίσου αδιάβροχα. Παρέμειναν στην θέση τους και δεν άρχισαν να κυλάνε στο πρόσωπο της κοπέλας. Η ακριβή σκιά ματιών, σε αντίθεση με την φθηνή, συγκεντρώθηκε στην πτυχή των βλεφάρων. Η επιδερμίδα άρχισε να γυαλίζει.

Η δοκιμασία με το μήλο

6

brightside.me

Φθηνά καλλυντικά (αριστερά): Το χρώμα του κραγιόν ξεθώριασε τόσο πολύ, που σχεδόν εξαφανίστηκε.

Ακριβά καλλυντικά (δεξιά): Το χρώμα του κραγιόν άρχισε να ξεθωριάζει στο κέντρο των χειλιών, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν άσχημο.

Συμπέρασμα:

  1. Τα ακριβά καλλυντικά δεν είναι πάντα καλύτερα από το αντίστοιχα φθηνά.
  2. Είναι καλύτερο να επενδύσετε σε μια καλή και ακριβή βάση.
  3. Αφού η διαφορά στο μακιγιάζ με τα φθηνά και ακριβά προϊόντα δεν είναι τόσο εμφανής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φθηνά προϊόντα για μια φωτογράφηση.

Τα πιο σημαντικά