Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
αληθινές ιστορίεςΑυτή η κοπέλα ήταν αιχμάλωτη για 18 χρόνια. Δείτε όμως πως είναι...

Αυτή η κοπέλα ήταν αιχμάλωτη για 18 χρόνια. Δείτε όμως πως είναι σήμερα.

Στις 10 Ιουνίου 1991, η Jaycee Lee Dugard πήγαινε από το σπίτι της στην στάση του λεωφορείου για να πάει στο σχολείο. Η 11χρονη αισθανόταν νευρική για μια εκδρομή που θα πήγαιναν με το σχολείο. Όταν η κοπέλα είδε ένα αυτοκίνητο να την πλησιάζει, υπέθεσε, ότι ο οδηγός θα της ζητούσε οδηγίες για κάποιο μέρος. Αλλά, ο οδηγός, ο Phillip Garrido χρησιμοποίησε ένα όπλο αναισθητοποίησης, για να απαγάγει τη μικρή.

Μέσα σε λίγες ώρες, οι εθελοντές ξεκίνησαν να αναζητούν την μικρή σε όλο το νότιο μέρος της λίμνης Τάχο στην Καλιφόρνια. Ο Garrido και η σύζυγός του, Nancy απήγαγαν την μικρή και την κράτησαν για αιχμάλωτη στο σπίτι τους για τα επόμενα 18 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα η Jaycee γέννησε δυο κορίτσια.

Όταν τελικά βρέθηκε και απελευθερώθηκε, η αστυνομία συγκλονίστηκε από τις άθλιες και αποτρόπαιες συνθήκες, στις οποίες ζούσαν η Jaycee και οι 2 κόρες της.

Η Jaycee και η οικογένειά της είχαν μετακομίσει στην λίμνη Τάχο, γιατί ήταν μια μικρή και ασφαλής κοινωνία.

Η Jaycee γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1980. Ήταν πολύ δεμένη με την μητέρα της, Terry Probyn και την μικρή αδερφή της.

1

Η Jaycee είχε ετοιμάσει ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο για να πάρει μαζί της στο σχολείο εκείνη την μέρα.

Το μικρό κορίτσι φορούσε το αγαπημένο πουκάμισό της και ένα δαχτυλίδι σε σχήμα πεταλούδας, που της είχε δώσει η μαμά της. Η Jaycee θυμάται, ότι εκείνη την μέρα κάποιος την χτύπησε με ένα όπλο αναισθητοποίησης και ακούμπησε ένα κουκουνάρι, καθώς έπεφτε.

2

Η απαγωγή της έγινε θέμα εθνικής εμβέλειας.

Ο πατριός της, ο Carl Probyn, είδε την απαγωγή από το παράθυρό του. Είδε μια γυναίκα να βγαίνει έξω από το αυτοκίνητο και να βάζει με την βία το παιδί μέσα. Αμέσως, πήρε το ποδήλατό του για να σταματήσει την απαγωγή, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει το αυτοκίνητο.

3

Η μητέρα και ο πατριός της Jaycee κρατιούνται ο ένας από τον άλλον λίγο μετά την απαγωγή.

“Ήξερα, ότι είναι κάπου εκεί έξω. Δεν μπορούσα και δεν ήθελα να την ξεχάσω. Κανένας άλλος δεν μπορούσε να γεμίσει το κενό που ένιωθα, εκτός από την Jaycee. Απλά, περίμενα”, εξηγεί η μητέρα της μικρής.

4

Το ζευγάρι Garrido πήγε την μικρή στο σπίτι τους στην Αντιόχεια της Καλιφόρνιας. Ήταν μόλις δυο ώρες μακριά από το σπίτι της Jaycee.

Αεροφωτογραφία από το μέρος που έμεναν η Jaycee και οι κόρες της.

5

Η Jaycee απέκτησε δυο κόρες με τον Garrido.

Ο Garrido την βίαζε επανειλημμένα. Γέννησε δυο κορίτσια το 1994 και το 1997, ενώ ήταν αιχμάλωτη.

6

Δεν σταμάτησε ποτέ να αναρωτιέται, αν η μητέρα της την ξέχασε.

Η Jaycee φοβόταν, ότι η μητέρα της την είχε ξεχάσει και είχε σταματήσει να ψάχνει για εκείνη.

7

Προσπαθούσε να παρέχει στις κόρες της μια παιδική ηλικία.

Η νεαρή μαμά έφτιαξε ένα σχολείο μέσα στον χώρο που ζούσαν. Πέρναγε μέρος της μέρας, διδάσκοντας τις κόρες της και δίνοντάς τους εργασίες.

8

Τα μικρά κορίτσια απαγορευόταν να την φωνάζουν “μαμά.”

Οι κόρες της έπρεπε να φωνάζουν την Nancy “μαμά.” Παρόλα αυτά, η  Jaycee προσπαθούσε να τους παρέχει μια όμορφη παιδική ηλικία.

9

Είχε ένα ημερολόγιο, στο οποίο έγραφε τα όνειρά της να γίνει μια μέρα κτηνίατρος και να ανέβει σε αερόστατο.

Η Jaycee είχε δώσει όνομα σε μια από τις αράχνες που ήταν στον χώρο που έμενε και συχνά έσωζε γάτες και άλλα ζώα, που έρχονταν κοντά στο σπίτι της.

10

Ο Phillip Garrido ήταν εγγεγραμμένος δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων και καταδικάστηκε ως βιαστής.

Το 1974, ο Garrido είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα 14χρονο κοριτσάκι. Ένα χρόνο πριν είχε παντρευτεί την πρώτη του γυναίκα, η οποία είχε πει, ότι ήταν βίαιος κατά την διάρκεια του γάμου τους και την είχε απαγάγει, όταν προσπάθησε να φύγει. Το 1976 συνελήφθη για την απαγωγή και τον βιασμό μιας ακόμη γυναίκας.

11

Κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας της Jaycee, οι αστυνομικοί επιτήρησης είχαν επισκεφθεί το σπίτι του Garrido περίπου 60 φορές.

Δύο αστυνομικοί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια παρατήρησαν την ασυνήθιστη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Phillip Garrido. Συνοδευόταν από τις δύο κόρες του. Οι αστυνομικοί έκαναν έναν έλεγχο για το παρελθόν του και όταν είδαν, ότι ήταν εγγεγραμμένος ως δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων, ειδοποίησαν τον υπεύθυνο αναστολής του.

12

Ο Garrido πήρε μαζί του την Nancy, την Jaycee και τα δυο μικρά κορίτσια στην συνάντησή του με τον υπεύθυνο αναστολής του.

Ο αστυνομικός χώρισε τις δυο γυναίκες και τα κορίτσια, για να μπορέσει να μάθει την πραγματική τους ταυτότητα. Στην αρχή η Jaycee συστήθηκε ως “Allissa”, αφού ο Garrido της είχε απαγορεύσει να χρησιμοποιεί το πραγματικό της όνομα.

13

Πως ήταν η Jaycee, όταν εξαφανίστηκε και πως θα έδειχνε με την πάροδο των ετών.

Η Jaycee αποκάλυψε την πραγματική της ταυτότητα , γράφοντας το πραγματικό της όνομα σε ένα χαρτί. “Το φως επέστρεψε…ήταν τόσο σκοτεινά για πολύ καιρό…αλλά τώρα το φως επέστρεψε”, δήλωσε η Jaycee.

14

Αυτή είναι η Jaycee σήμερα!

Η Jaycee κέρδισε την ελευθερία στις 26 Αυγούστου 2009. Έγραψε ένα βιβλίο για την δοκιμασία της αυτή με τίτλο “Μια κλεμμένη ζωή: Απομνημονεύματα.” Φέτος, δημοσίευσε και το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο “Ελευθερία: Το βιβλίο με τις πρωτιές.”

15

Η Jaycee και η μητέρα της Terry Probyn βραβεύτηκαν από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά στην Ουάσιγκτον.

“Υπάρχει ζωή μετά από ένα τραγικό συμβάν. Η ζωή δεν τελειώνει, αν δεν θέλεις να τελειώσει. Όλα έχουν να κάνουν με την οπτική που τα βλέπεις. Ακόμα πιστεύω, ότι εμείς οι ίδιοι κρατάμε το κλειδί της ευτυχίας μας και πρέπει να αρπάζουμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται”, δήλωσε η Jaycee.

16

Συζητώντας την δοκιμασία της με την δημοσιογράφο Diane Saywer.

Η Jaycee ελπίζει, ότι με τα βιβλία της θα δώσει ελπίδα στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

17

Ο πατριός της, Carl Probyn, ήταν ο κύριος ύποπτος για πολλά χρόνια, αν και είχε περάσει επιτυχώς το τεστ με τον ανιχνευτή ψεύδους.

Ο Carl περιγράφει, ότι η είδηση της απελευθέρωσης της Jaycee ήταν σαν να κέρδισε το λαχείο.

18

Η Jaycee και οι δυο κόρες της τώρα ζουν με την μητέρα της.

“Τώρα μπορώ να πάω στο διπλανό δωμάτιο και να δω την μαμά μου. Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητο και να πάω στην παραλία με τα κορίτσια μου. Μου φαίνεται απίστευτο”, αναφέρει η Jaycee για την καινούργια της ζωή.

19

 

Τα πιο σημαντικά