Αυτή η καταπληκτική μπλε πόλη είναι λες και έχε βγει από κάποιο όνειρο!

13 Μαρτίου, 2016 4:16 ΜΜ
More videos

Η πόλη Chefchaouen έχει περίπου 40.000 κατοίκους και βρίσκεται στο βόρειο Μαρόκο, στα βουνά Rif, στην Μεσόγειο Θάλασσα. Είναι μια πόλη γραφική, που σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλή προορισμούς μιας και κυριαρχεί το μπλε στοιχείο.

Είναι ένα μέρος που θα το έλεγε κανείς απόκοσμο. Ένα μέρος που σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να βρεθεί εκεί για λίγο για να ξεφύγει από το καθημερινό του περιβάλλον.

Αυτό που κάνει την Chefchaouen τόσο μοναδική είναι τα λευκά και μπλε οικοδομήματα κάνουν μια μοναδική αντίθεση με το άγονο περιβάλλον. Το όνομά της προέρχεται από το σχήμα των βουνών που υψώνονται πάνω της.

Μοιάζουν σαν δύο τα δύο κέρατα (chaoua) της κατσίκας (chef). Ιδρύθηκε το 1471 από τον Moulay Ali Ben Moussa Ben Rached El Alami, με στόχο της καταπολέμησης των επιδρομών από τους Πορτογάλους από την Ceuta στο βόρειο Μαρόκο.

Ο τομέας μεδίνα, όπως ονομάζεται η παλιά πόλη, αποτελείται από κατάλευκα οικοδομήματα, επηρεασμένα εξίσου από την αρχιτεκτονική της Ισπανίας και της Μαυριτανίας.

Εκεί μπορεί κανείς να συναντήσει τους μπλε τοίχους, που η ιστορία λέει ότι ξεκίνησαν από τους Εβραίους πρόσφυγες κατά την διάρκεια του 1930.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: