Αυτή η καλλιτέχνιδα μετατρέπει παλιά βιβλία σε χάρτινα φλιτζάνια και πιατάκια.

2 Μαρτίου, 2016 11:02 ΜΜ
More videos

Η Cecillia Levy βρήκε ένα νέο τρόπο για να χρησιμοποιήσει παλιά βιβλία και κόμικς. Αντί να τα πετάξει, η Σουηδή καλλιτέχνιδα αποφάσισε να τα μετατρέψει σε όμορφα έργα τέχνης που όμοιά τους δεν υπάρχουν.

Προηγουμένως εργαζόταν ως βιβλιοδέτης αλλά πλέον υιοθέτησε μια αντίθετη προσέγγιση σκίζοντας και επικολλώντας διάφορα κομμάτια βιβλίων πάλι μαζί. Μπορεί να ακούγετε σαν ιεροσυλία για τους λάτρεις και τους δημιουργούς των βιβλίων αλλά όταν δείτε τις φωτογραφίες με τις δημιουργίες της ίσως αναθεωρήσετε μιας και στην πραγματικότητα αποτελούν απόδειξη αγάπης.

Αρχικά ξεκίνησε να πειραματίζετε με χάρτινα αντικείμενα 3D το 2009. Από τότε έχει δημιουργήσει ποικίλα έργα όπως φλιτζάνια, πιατάκια, κύπελλα κ.ά. ενώ πάντα φροντίζει να βρει παλιά βιβλία για να τα μετατρέψει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ιστορίες τους να συνεχίζουν με μια νέα μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες: cecilialevy.com (h/t: treehugger)

Δείτε παρακάτω μερικές από τις όμορφες δημιουργίες της καλλιτέχνιδας και σίγουρα θα σας φανούν εξαιρετικά πρωτότυπες και καλοσχεδιασμένες.

old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-51 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-39 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-10 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-9 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-21 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-20 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-19 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-26 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-15 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-7 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-17 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-46 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-16 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-32 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-31 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-43 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-42 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-13 old-book-recycling-paper-art-cecilia-levy-1

Ακολουθήστε μας στο facebook: