Αυτή η φωτογραφία άγγιξε βαθιά την καρδιά χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο

3 Δεκεμβρίου, 2016 2:04 ΠΜ
More videos

Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την Shanna Niehaus, την μητέρα του 5 ετών Kainoa. Η λεζάντα της φωτογραφίας άγγιξε βαθιά χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

1

© Love What Matters

«Βλέπετε αυτή τη στιγμή; Δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι σαν αυτό. Χθες ήταν η πρώτη ημέρα που ο 5 ετών αυτιστικός γιος μου συνάντησε τον νέο του σκύλο υπηρεσίας αυτισμού, τον Tornado. Είμαστε Αμερικανοί που ζούμε στην Ιαπωνία και έχουμε προετοιμαστεί για σχεδόν 2 χρόνια ώστε να τον συναντήσουμε.»

«Αυτή η φωτογραφία αποτυπώνει το πρόσωπο μιας μητέρας που είδε το παιδί της, το οποίο δεν μπορεί να αγκαλιάσει, να πλύνει, να ντύσει, να χαϊδέψει και να αγγίζει. Ο 5χρονος ξαπλώνει ελεύθερα στην αγκαλιά του νέου του σκύλου με τη δική του ελεύθερη βούληση και σκόπιμα. Είναι το πρόσωπο μιας μητέρας που έχει δει το γιο της να βιώνει αμέτρητες αποτυχημένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις στην παιδική χαρά, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει φίλο.

Έναν οποιοδήποτε φίλο. Ένα οποιοδήποτε είδος σύνδεσης. Κάθισε με τον γιο της καθώς έκλαιγε τις νύχτες για μήνες επειδή δεν είχε επαφές με ανθρώπους εκτός της οικογένειας. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθεί ή πόσο σκληρά δουλεύει στις θεραπείες του αυτισμού του. Τώρα κάθεται σιωπηλά πίσω από τον γιο της βλέποντας τη στιγμή, με τον αέρα να γεμίζει τα πνευμόνια της και χωρίς να έχει να πει καμία λέξη.»

«Αξίζει κάθε αγώνας για την παροχή υπηρεσιών για τον γιο μου, κάθε διάγνωση, κάθε νέα παροχή, κάθε δολάριο που δαπανήθηκε, κάθε χαρτί που συμπληρώθηκε, κάθε σχολική συνάντηση, κάθε δάκρυ, κάθε βήμα προς τα εμπρός, κάθε βήμα προς τα πίσω και κάθε θαύμα του άγνωστου μέλλοντος. Εξαιτίας αυτού.. εξαιτίας του Tornado, ξέρω πως όλα θα πάνε καλά. Ως μητέρα, έχω δει αμέτρητες δύσκολες και επώδυνες στιγμές τις οποίες βίωσε ο γιος μου και έχω κλάψει ακόμη περισσότερες. Χθες, ωστόσο, έκλαψα για διαφορετικό λόγο. Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο.» – S. Niehaus

2

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το τι νιώθει μια μητέρα όταν δεν μπορεί καν να αγκαλιάσει τον ίδιο της τον γιο χωρίς να ρισκάρει να πάθει κρίση πανικού. Τα παιδιά με αυτισμό θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσουν μια σύνδεση με τους γύρω τους. Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένα σκυλιά εκπαιδεύονται ιδιαίτερα για να τα βοηθήσουν.

Μπορούν να ηρεμήσουν ένα παιδί όταν βιώνει κρίσεις πανικού, να το φροντίσουν και να ειδοποιήσουν τους γονείς πως χρειάζεται βοήθεια. Επειδή αυτά τα σκυλιά συμπεριφέρονται διαφορετικά στους ανθρώπους, τα αυτιστικά παιδιά συχνά βρίσκουν ευκολότερο να κοινωνικοποιηθούν με αυτά.

Ο αυτισμός δεν είναι ασθένεια. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος ανάπτυξης. Δεν μπορεί να «θεραπευτεί» με την ιατρική.

Αλλά τα σκυλιά μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που τον βιώνουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Η φροντίδα, η αφοσίωση, η διάθεση για παιχνίδι και η ζεστασιά μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στα αυτιστικά παιδιά ώστε να αποκαταστήσουν και να θέσουν δεσμούς με τον κόσμο γύρω τους.

Ακολουθήστε μας στο facebook: