Αυτοί οι 7 κολοσσοί κατέχουν 182 θυγατρικές εταιρίες ομορφιάς που όλοι γνωρίζουμε

Μάιος 22, 2017 7:44 ΜΜ
More videos

Skye Gould/INSIDER

Θέλουμε να πιστεύουμε σαν καταναλωτές ότι παίρνουμε μια συνειδητή απόφαση όταν αγοράζουμε από μια συγκεκριμένη μάρκα, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο προσωπικό, όπως τα προϊόντα ομορφιάς.

Αλλά αποδεικνύεται ότι 182 εταιρείες ομορφιάς εμπίπτουν στις τεράστιες ομπρέλες επτά τεράστιων κατασκευαστών.

Αυτές οι επτά μεγάλες εταιρείες –  Estée Lauder, L’Oréal, Unilever, Procter & Gamble, Shiseido, Johnson & Johnson και Coty – απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχουν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια σε έσοδα. Είναι επίσης υπεύθυνες για τον έλεγχο της διαφήμισης και τον τρόπο που όλοι σκεφτόμαστε την ομορφιά κάθε μέρα.

Καθένα από αυτά τα επτά συγκροτήματα, έχει περισσότερες από τις υπο-μάρκες που αναφέρουμε εδώ, αλλά για τους σκοπούς μας, ο Skye Gould που έφτιαξε το γράφημα, επέλεξε να εμμείνει στα σήματα που είναι υπεύθυνα για την περιποίηση του δέρματος (για το σώμα και το πρόσωπο), για την περιποίηση των μαλλιών, για το άρωμα και για το μακιγιάζ.  Δεν συμπεριλήφθηκαν μάρκες που κατασκευάζουν μόνο προϊόντα όπως αποσμητικά, οδοντόκρεμες, λοσιόν για βρέφη ή λοσιόν για μωρά, αλλά λήφθηκαν υπ’ όψιν τα υπο-σήματα των σχετικών μαρκών (δηλαδή Pantene και Pantene Pro-V).

Αυτό που παραμένει, είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά στο ποιος ελέγχει τα προϊόντα ομορφιάς που αγοράζουμε, από οπαδούς της CoverGirl, μέχρι τις ακριβές σειρές φροντίδας δέρματος, όπως η La Mer.

Επίσης, είναι συγκλονιστικό το να βλέπουμε πόσο αλληλένδετες είναι οι μάρκες για τους καταναλωτές.

Skye Gould/INSIDER

Οι θυγατρικές της Estée Lauder είναι υπεύθυνες για 24 από τα εμπορικά σήματα ομορφιάς, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Μερικές από τις συμμετοχές τους περιλαμβάνουν το μακιγιάζ και τα αρώματα, από μάρκες όπως Donna Karan, Michael Kors, Tom Ford, Tommy Hilfiger και Tory Burch, καθένας από τους οποίους έχει και τα δικά του καλλυντικά.

Έχουν επίσης αρκετά γνωστά εμπορικά σήματα ομορφιάς, όπως η Aveda, η Bobbi Brown, η Clinique, η La Mer και η MAC Cosmetics.

Η Estée Lauder, στο σύνολό της, πραγματοποίησε έσοδα περίπου 11,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις ομορφιάς το 2016, σύμφωνα με τη Beauty Packaging.

Skye Gould/INSIDER

Η L’Oréal έχει τις περισσότερες μάρκες σε αυτόν τον κατάλογο, με συνολικά 39 εμπορικά σήματα ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ονομάτων, όπως Lancôme, Maybelline, Urban Decay, Garner, Essie και The Body Shop.

Έχουν επίσης πολύ ακριβές μάρκες περιποίησης δέρματος και περιποίησης μαλλιών, όπως η Pureology, η La Roche-Posay και η SkinCeuticals.

Το 2016, εκτιμήθηκε ότι πραγματοποίησε πωλήσεις  27,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσιες πωλήσεις ομορφιάς, σύμφωνα με τη Beauty Packaging.

Skye Gould/INSIDER

Η Unilever έχει 38 συνολικά υπο-σήματα ομορφιάς και πολλά από αυτά βρίσκονται σε φαρμακεία, συμπεριλαμβανομένων των Nexxus, Ponds, TIGI, Dove, Vaseline και Lever 2000.

Η Unilever διαθέτει επίσης αρκετά άλλα δημοφιλή εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένης της Fair & Lovely, μιας λευκαντικής κρέμας που κυκλοφορεί στην αγορά της Ινδίας σαν λοσιόν για τις γυναίκες.

Η Unilever πραγματοποίησε εκτιμώμενες πωλήσεις ύψους περίπου 58,2 δισ. δολαρίων σε εταιρικές πωλήσεις πέρυσι, σύμφωνα με τη Beauty Packaging. Τα 22,3 δολάρια προέρχονται από πωλήσεις ομορφιάς.

Skye Gould/INSIDER

Η Procter & Gamble (P&G) διαθέτει 9 συνολικά εμπορικά σήματα ομορφιάς, με έμφαση στα μεγάλα εμπορικά σήματα, όπως Head & Shoulders, Herbal Essences, Olay και Gillette.

Η εταιρεία πραγματοποίησε εκτιμώμενες πωλήσεις  ύψους περίπου 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις εταιρικές πωλήσεις το 2016, σύμφωνα με τη Beauty Packaging, από τις οποίες 18 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούσαν πωλήσεις ομορφιάς. Η εταιρεία πρόσφατα πούλησε πολλά από τα εμπορικά σήματα ομορφιάς της στην Coty το 2016.

Skye Gould/INSIDER

H Coty απέκτησε πρόσφατα ηγετικό ρόλο στη βιομηχανία ομορφιάς, με 33 συνολικά εμπορικά σήματα. Μετά την απόκτηση πολλών εμπορικών σημάτων από την Procter & Gamble, η Coty κατέχει πλέον πολλά προϊόντα μεγάλων ονομάτων, μεταξύ των οποίων τα OPI, Rimmel, Covergirl και είναι πίσω από είδη προσωπικής υγιεινής, όπως Katy Perry, David Beckham και Beyoncé.

Το 2016, η Coty πραγματοποίησε εκτιμώμενες πωλήσεις ομορφιάς ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Beauty Packaging. Μετά την εξαγορά του 2016, αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά.

Skye Gould/INSIDER

Η Shiseido, γνωστή μάρκα περιποίησης της επιδερμίδας, έχει περίπου 30 άλλες μάρκες ομορφιάς. Μερικές από αυτές είναι επίσης μάρκες μακιγιάζ, συμπεριλαμβανομένων των bareMinerals, Nars και Laura Mercier.

Συμπεριλαμβάνει και ιαπωνικά εμπορικά σήματα, όπως οι Majolica, Ettusais, Maquillage και Aqua Label, που ισχυρίζεται ότι “λευκαίνει” το δέρμα.

Η ιαπωνική εταιρεία πραγματοποίησε εκτιμώμενες πωλήσεις ομορφιάς ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016, σύμφωνα με τη Beauty Packaging.

Skye Gould/INSIDER

Τέλος, το τελευταίο σημαντικό εμπορικό σήμα που συμπεριλάβαμε σε αυτόν τον κατάλογο, έχει 9 μόνο μάρκες ομορφιάς, αλλά αυτό που του λείπει σε ποσότητα, το αναπληρώνει στην αναγνώριση του ονόματος.

Η Johnson & Johnson είναι μια μεγάλη εταιρική ομπρέλα, που περιλαμβάνει 9 εμπορικά σήματα ομορφιάς, όπως οι Aveeno, Neutrogena, Clean and Clear και RoC, μεταξύ των άλλων.

Η εταιρεία κέρδισε επίσης αρκετά χρήματα από την περιποίηση της επιδερμίδας – 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 για να είμαστε ακριβείς, σύμφωνα με τη Beauty Packaging.

Ακολουθήστε μας στο facebook: