Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
λίστεςΑυτές θα είναι οι πιο πλούσιες πόλεις σε 10 χρόνια

Αυτές θα είναι οι πιο πλούσιες πόλεις σε 10 χρόνια

Ποιες πόλεις που έχουν τέτοιες υποδομές ώστε να κρατήσουν μια ισχυρή οικονομία σε λίγα χρόνια. Διαβάστε και σχεδιάστε το μέλλον σας

Ξεχάστε τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Αυτές είναι οι 7 πόλεις που «σκαρφαλώνουν» στην ιεραρχία των πιο πλούσιων περιοχών στον κόσμο και αναμένονται να είναι στην πρώτη δεκάδα μέχρι το 2015 σύμφωνα με του ερευνητές.

ΝΤΟΧΑ, ΚΑΤΑΡ

Η Ντόχα στo Κατάρ αναμένεται να είναι ένα από τα “ανερχόμενα αστέρια” σε όρους του κατά κεφαλήν ΑΕΠ . Η χώρα είναι ήδη μια από τις πλουσιότερες στον κόσμο και οι τεράστιες επενδύσεις εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2022 μπορεί να δώσει επιπλέον ώθηση.

ΜΠΕΡΓΚΕΝ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

bergen

Το Μπέργκεν είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στη Νορβηγία .

Η πόλη είναι ήδη στην πρώτη γραμμή της οικονομίας της χώρας, αλλά οι ερευνητές της McKinsey προβλέπουν ότι η οικονομία θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να γίνει μια από τις πλουσιότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός πως η περιοχή χρησιμεύει ως κομβικό σημείο για την ενεργειακή βιομηχανία της Νορβηγίας , της ναυτιλίας και της θαλάσσιας έρευνας.

ΤΡΟΝΤΧΑΪΜ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

brygger58021

 Άλλη μια νορβηγική πόλη στη λίστα, το Τρόντχαϊμ είναι η γενέτειρα της κινητής τεχνολογίας, εκεί επινοήθηκε το πρότυπο GSM στη δεκαετία του 1980. Από τότε, η τοπική σκηνή τεχνολογίας έχει εκτοξευτεί και σήμερα διαθέτει πάνω από 550 νέες επιχειρήσεις με περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους.

HWASEONG, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Hwaseong-South-Korea-660x439

Παρόλο που η Hwaseong δεν είναι ευρέως γνωστή έξω από τη Νότια Κορέα πρόκειται για μια ακμάζουσα πόλη νότια της Σεούλ. Στεγάζει τις παγκόσμιες ερευνητικές εγκαταστάσεις της Hyundai και της Samsung  καθώς και της Kia και της LG Electronics, ενώ επενδύει μεγάλα ποσά στο real estate.

ΑΣΑΝ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Asan-South-Korea-660x439

Όπως και η γειτονική πόλη Hwaseong, στο Ασάν εδρεύουν πολλές μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες. συγκροτημάτων. Επίσης, επωφελείται απ’ το γεγονός ότι είναι κοντά στο λιμάνι της Pyeongtaek, το οποίο είναι το πλησιέστερο λιμάνι στην ανατολική Κίνα και ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.

ΡΗΝΟΥ-ΡΟΥΡ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

150616121117-rhine-ruhr-germany-780x439

To Ρήνου-Ρουρ είναι ήδη μία από τις πιο επιτυχημένες αστικές περιοχές στη Γερμανία και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά το Παρίσι και το Λονδίνο. Πολλά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της γερμανικής βιομηχανίας και της οικονομίας εδρεύουν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων 12 εταιρειών από τη λίστα του Fortune 500.

ΜΑΚΑΟΥ, ΚΙΝΑ

Το Μακάο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα . H πόλη φιλοδοξούσε να είναι ανάμεσα στις 10 πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο μέχρι το 2025 αλλά υπέστη μια τεράστια ύφεση στα τέλη του περασμένου έτους.

Η οικονομία της υποχώρησε 17 % όταν ξεκίνησε η εκστρατεία της Κίνας για την πάταξη της διαφθοράς ειδικά στα καζινό, τη βασική κινητήρια δύναμη της οικονομίας της περιοχής. Η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει το επόμενο έτος , αλλά οι ειδικοί λένε ότι το Μακάο πρέπει να βρει κι άλλες πηγές εισοδήματος για να ανακτήσει τη δυναμική της.

0605_macau_630x420

Πηγή: FORTUNE/CNN

Τα πιο σημαντικά