Αυτές οι κουρτίνες θα σας κάνουν να νιώσετε ότι ζείτε σε ακριβό ρετιρέ μεγάλης πόλης

4 Μαΐου, 2017 10:28 ΠΜ
More videos

Οι κουρτίνες ή περσίδες συσκότισης, δεν αποτελούν πλέον μόνο ένα τμήμα του υπνοδωματίου. Επέστρεψαν στη μόδα με μοντέρνα σχέδια, που σας προκαλούν να τις προσθέσετε στο σπίτι σας. Σίγουρα έχουν ξεφύγει από τα συνηθισμένα πρότυπα και μοτίβα που γνωρίζαμε.

Το 1939, η Βρετανία υπέβαλε υποχρεωτική συσκότιση, λόγω της απειλής αεροπορικών επιθέσεων. Οι κάτοικοι έπρεπε να κρεμούν παχιές κουρτίνες από μαύρο βαμβάκι πάνω από τα παράθυρά τους τη νύχτα, ώστε να μην μπορεί να διαφύγει ούτε ένα μικρό φως. Ακόμη και οι προβολείς των αυτοκινήτων έπρεπε να καλύπτονται με μικρές σκιές. Αν και αυτές οι απαγορεύσεις έχουν σταματήσει να ισχύουν, οι ιδιοκτήτες κατοικιών αποφάσισαν πως τους αρέσουν οι περσίδες και οι κουρτίνες. Μπορούν με τη βοήθειά τους, να διατηρήσουν την προσωπική τους ζωή και να απολαύσουν την ηρεμία της ιδιωτικότητας που τους προσφέρουν. Έτσι, τις χρησιμοποίησαν και μετά τον πόλεμο.

Ο σκοπός αυτών των σκουρόχρωμων κουρτινών έχει πλέον επεκταθεί πολύ πέρα από την ασφάλεια στο σπίτι. Οι περισσότερες εμπορικά διαθέσιμες κουρτίνες συσκότισης, είναι υφασμένες σφιχτά και μπορούν να μπλοκάρουν το 99% των ακτίνων φωτός και την υπεριώδη ακτινοβολία. Παγιδεύοντάς το, μπορούν να κρατήσουν τη θερμότητα στο σπίτι, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα από το κόστος θέρμανσης τους χειμερινούς μήνες.

Οι νέες περσίδες συσκότισης, εμφανίζονται με κομψά διακοσμητικά σχέδια. Μπορούν να μετατρέψουν κάθε παράθυρο σε έναν λαμπερό ορίζοντα της πόλης της Νέας Υόρκης ή του Λονδίνου. Παράλληλα, αφήνουν ελάχιστο φως να εισέλθει στον χώρο.

Μπορείτε να δείτε μερικές υπέροχες και ξεχωριστές περσίδες, στη λίστα που ακολουθεί.

HoleRoll

HoleRoll

HoleRoll

Amazon

HoleRoll

Elina Aalto

HoleRoll

Elina Aalto

Elina Aalto

Elina Aalto

Elina Aalto

HoleRoll

[mymodertmet]

Ακολουθήστε μας στο facebook: