Αυτές είναι οι πόλεις που θα γίνουν σύντομα τα οικονομικά καταφύγια των πλουσίων!

11 Μαρτίου, 2015 12:34 ΠΜ
More videos

Ενώ μέχρι σήμερα οι πολυεκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχους επιλέγουν να ζουν στις οικονομικές πρωτεύουσες του Λονδίνου, το Τόκιο και τη Νέα Υόρκη, αυτό αναμένεται σύντομα να ανατραπεί αφού πολλοί έχουν αρχίσει να μεταναστεύουν σε πόλεις με τις αναδυόμενες αγορές προκειμένου να αυξήσουν την περιουσία τους.

Και μπορεί να μην σας γέμιζαν τα μάτι μέχρι σήμερα, ωστόσο, πόλεις όπως το Βελιγράδι, ο Παναμάς, το Γιανγκόν είναι πιθανό να εξελιχθούν σύντομα σε παγκόσμιες οικονομικά καταφύγια για τους δισεκατομμυριούχους σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία ακινήτων Knight Frank.

Βελιγράδι-Σερβία

Το Βελιγράδι, το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είδε μια σταθερή αύξηση κατά 12% των πλουσίων από το 2007 έως το 2014.

Ο αριθμός τωνδισεκατομμυριούχων αναμένεται τώρα να αυξηθεί κατά 72% σε σχέση με το επόμενη δεκαετία, ιδίως αν τα φορολογικά κίνητρα και οι επιχορηγήσεις συνεχίζουν να προκαλούν άμεσες ξένες επενδύσεις.

veligradi

Παναμάς

Η στρατηγική θέση μέσα στο κανάλι στην οποία βρίσκεται ο Παναμάς, ο οποίος γεφυρώνειτη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αμερική, τον έχει ευνοήσει ιδιαίτερα. Από το 2007, έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο πληθυσμός των δισεκατομμυριούχων.

Το υψηλής ποιότητας δίκτυο μεταφορών, το βελτιωμένο σύστημα υγείας που διαθέτει, καθώς και το ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον αναμένεται να προσελκύσουν πάνω από 7.000δισεκατομμυριούχους μέχρι το 2024.

panamas

Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία

Η Αιθιοπία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Αφρικής, και οι κροίσοι το ξέρουν ήδη. Ο πληθυσμός των δισεκατομμυριούχων έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2007 στην Αντίς Αμπέμπα και αναμένεται να διπλασιαστούν ξανά μέχρι το 2024.

Ως η έδρα της Αφρικανικής Ένωσης, η έδρα της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Αφρική, καθώς και μια σειρά από άλλους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, η Αντίς Αμπέμπα θεωρείται συχνά ως το πολιτικό κεφάλαιο της Αφρικής.

ethopia

Γιανγκόν, Μιανμάρ

Η πρώην πρωτεύουσα της Μιανμάρ και η μεγαλύτερη πόληΓιανγκόν, είναι ένα κλασικό παράδειγμα όπου μια αναδυόμενη αγορά προσεγγίζει όλο και περισσότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων.

Τώρα, η Μιανμάρ επωφελήθηκε από τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας της. Η Γιανγκόν αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα πέμπτο της συνολικής οικονομικής παραγωγής της Μιανμάρ, και ο αριθμός των κροίσων αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 10 χρόνια.

yangon

BUSINESSINSIDER NEWMONEY
Ακολουθήστε μας στο facebook: