Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ληστείες τροφίμων στην ιστορία!

11 Φεβρουαρίου, 2015 4:35 ΜΜ
More videos

Ληστές με… μεγάλη όρεξη, μεγάλο θράσος και ενίοτε μεγάλα… φορτηγά για να μεταφέρουν τη λεία τους!

Την περασμένη Δευτέρα η Αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα που είχε κλέψει συνολικά 35 σοκολάτες από πολυκατάστημα.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των social media κι έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, παράλληλα όμως στάθηκε αφορμή για να θυμηθούμε ορισμένες από τις πλέον παράδοξες ληστείες των τελευταίων ετών.

Εγκληματικές πράξεις καλά οργανωμένες, με στόχο όχι χρήματα, κοσμήματα, ή πολύτιμα αγαθά, αλλά…τρόφιμα! Και μάλιστα όχι κατ’ ανάγκη ακριβά και δυσεύρετα, αφού σίγουρα το χαβιάρι κοστίζει πολύ περισσότερα από τα… φασόλια κονσέρβα!!!

2012 Απρίλιος:

Chocolate

Στην Αυστρία μια ομάδα διαρρηκτών κατάφερε να παραβιάσει τις πόρτες ασφαλείας σε ένα εργοστάσιο σοκολάτας.

Στοίβαξε σε παλέτες συνολικά 18 τόνους πλάκες και συσκευασίες σοκολάτας και στη συνέχεια, με τη βοήθεια συνεργών τους-οδηγών φορτηγών, έβγαλαν τη λεία τους από το εργοστάσιο σαν κύριοι, από την μπροστινή πόρτα. Η ληστεία δεν διαλευκάνθηκε ποτέ…

Ιανουάριος 2005:

xabiari

Μόσχα – Ρωσία: ο ιδιοκτήτης ενός φορτηγού ψυγείου αφήνει το όχημά του σε ένα φρουρούμενο κλειστό πάρκινγκ στα περίχωρα της Μόσχας. Οι επόμενες δύο ημέρες είναι αργία, λόγω Πρωτοχρονιάς.

Όταν επέστρεψε στο πάρκινγκ ανακάλυψε πως κάποιοι είχαν παραβιάσει τις κλειδαριές κι είχαν αδειάσει το φορτηγό από το πολύτιμο φορτίο του: 845 κιβώτια με συνολικά 22 τόνους χαβιάρι πρώτης ποιότητας, εκτιμώμενης αξίας άνω των 470.000 δολαρίων σε τιμές χονδρικής. Ούτε αυτοί οι ληστές εντοπίστηκαν…

2012 Μάρτιος:

siropi

Ο Καναδάς είναι μακράν ο μεγαλύτερος παραγωγός σιροπιού σφενδάμου στον κόσμο. Και η Βόρεια Αμερική η μεγαλύτερη αγορά για το συγκεκριμένο προϊόν.

Όποιοι κι αν ήταν αυτοί που κατάφεραν να παραβιάσουν τις αποθήκες του μεγαλύτερου εργοστασίου επεξεργασίας σφενδάμου στο Κεμπέκ του Καναδά, το σίγουρο είναι πως με κάποιο τρόπο έβγαλαν από το εργοστάσιο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, πάνω από 15.000 βαρέλια σιροπιού, συνολικά 45 τόνους σιροπιού, αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το πιο παράδοξο είναι πως μεγάλο μέρος της κλεμμένης ποσότητας σιροπιού βρέθηκε λίγες μέρες αργότερα σε ένα άλλο εργοστάσιο επεξεργασίας, στο New Brunswick, όταν οι ιθύνοντες της εκεί εγκατάστασης ανακάλυψαν πως στις αποθήκες τους είχαν πολλαπλάσιες ποσότητες σιροπιού από όσες είχαν επεξεργαστεί…

2013 Ιούνιος

nutella

Στην γερμανική κωμόπολη του Bad Hersfeld έμπειροι διαρρήκτες παραβίασαν αποθήκη τοπικού προμηθευτή τροφίμων κι έκλεψαν συνολικά 5 τόνους από τη διάσημη κρέμα σοκολάτας-φουντουκιού Nutella. Ουδέποτε βρέθηκαν είτε οι ληστές, είτε η Nutella…

Τη λίστα “κλείνει” ο ένας και μοναδικός διαρρήκτης που κατάφερε, τον Οκτώβριο του 2012, να ανοίξει μια τρύπα στην καρότσα φορτηγού στην πόλη Redditch της Βρετανίας και να “αφαιρέσει” συνολικά 6.400 κονσέρβες έτοιμων μαγειρεμένων φασολιών με λουκάνικα, της γνωστής μάρκας Heinz!

fasolia

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: