Αυτές οι πόλεις προσφέρουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο

24 Ιανουαρίου, 2015 3:15 ΜΜ
More videos

Ορισμένες χώρες προσφέρουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο από κάποιες άλλες. Η Παγκόσμια εταιρεία συμβούλων ECA δημιούργησε μια λίστα με αυτές στις οποίες μπορεί να έχει κανείς μια πιο άνετη ζωή.

Η εταιρεία έλαβε υπόψη παράγοντες που συμβάλλουν στην βελτίωση της συνολικής ποιότητας, ζωής, συμπεριλαμβανομένου του κλίματος, τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας, την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και τις ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, την προσωπική ασφάλεια, την ποιότητα του αέρα, τις υποδομές και τις πολιτικές εντάσεις .

Εάν σκέφτεστε λοιπόν να μετακομίσετε σε κάποια άλλη πόλη, πάρτε μια ιδέα από το που μπορείτε να πάτε.

Μόντρεαλ-Καναδάς

Πρόκειται για μια πόλη με μεγάλες βιομηχανίες όπως της αεροδιαστημικής, με ηλεκτρονικά είδη, φαρμακευτικά προϊόντα και άλλες τεχνολογίες. Το Μόντρεαλ είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο με γαλλόφωνο πληθυσμό.

14-montreal-canada-tied

Αϊντχόφεν-Ολλανδία

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη πόλη, το Αϊντχόβεν έχει εξελιχθεί σε κορυφαία η οποία έχει κάνει βήματα προόδου σε ζητήματα τεχνολογικών καινοτομιών.

Επιπλέον, είναι μια πανεπιστημιακή πόλη με έναν μεγάλο αριθμό προπτυχιακών σχολείων.

Λουξεμβούργο

Η οικονομία του Λουξεμβούργου βασίζεται στο χάλυβα, στις τράπεζες και το βιομηχανικό κλάδο. Στην πραγματικότητα, εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη εταιρεία χάλυβα στον κόσμο, η Arcelor Mittal, με έδρα την πόλη του Λουξεμβούργου.

14-luxembourg-city-luxembourg-tied

Βερολίνο-Γερμανία

Στο Βερολίνο έχουν την έδρα τους μεγάλες εταιρείες όπως η Borsig, η AEG και η Siemens, ενώ κάνει συνεχείς προόδους στις επιστήμες. Επιπλέον, η πόλη έχει δημιουργήσει μια μεγάλη κινηματογραφική βιομηχανία και ο τουρισμός έχει ανέβει στα ύψη τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, στο Βερολίνο λαμβάνει χώρα το τριήμερο διεθνές φεστιβάλ μπύρας στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 300 ζυθοποιίες και σερβίρονται πάνω από 2.000 είδη μπίρας.

Βιέννη- Αυστρία

Ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στη Βιέννη δουλεύουν στο δημόσιο ενώ πάνω από το ήμισυ των εργαζομένων που δουλεύει στον κλάδο των υπηρεσιών της Αυστρίας ζει στη Βιέννη. Συνολικά, η Αυστρία θεωρείται η ταχύτερη αναπτυσσόμενη βιομηχανία στον τομέα του τουρισμού.

14-vienna-austria-tied

Μπάσελ-Ελβετία

Η UBS και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών έχουν την έδρα τους στην Ελβετία. Επίσης, στη συγκεκριμένη πόλη εξελίσσεται σημαντικά η βιοτεχνολογία και η νανοτεχνολογία

Θεωρείται σημαντικό πολιτιστικό κέντρο στην Ευρώπη, και φιλοξενεί τεράστια συλλογή έργων τέχνης στο Kuntsmuseum.

Γκέτεμποργκ -Σουηδία

Στην πόλη αυτή υπάρχουν πολλές βιομηχανικές και τεχνολογικές επιχειρήσεις ενώ επίσης διαθέτει ένα σημαντικό λιμάνι.

14-gothenburg-sweden-tied

Σταβάνγκερ- Νορβηγία

Το Σταβάνγκερ είναι το βιομηχανικό κέντρο πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία, και ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς κόμβους στην Ευρώπη. Οι μισοί από τους ανθρώπους που ζουν στη Νορβηγία που εργάζονται στον τομέα της ενέργειας βρίσκονται στο Σταβάνγκερ.

14-stavanger-norway-tied

Χάγη- Ολλανδία

Πρόκειται για μια μεγάλη διεθνή πόλη, με πάνω από 150 διεθνείς οργανισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στεγάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

12-the-hague-the-netherlands-tied

Γενεύη-Ελβετία

Η έδρα του ΟΗΕ, του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας βρίσκονται στη Γενεύη. Επίσης, η πόλη είναι επίσης γνωστή ως ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: